Celebrităţi şi personalităţi diagnosticate cu COVID-19

  • De la moştenitorul tronului britanic, prinţul Charles, la actorul Idris Elba şi starul NBA Kevin Durant, figuri publice au vorbit despre lupta lor cu COVID-19
  • După dramaticul diagnostic, mulţi şi-au făcut publice experienţele şi au oferit sfaturi celor din jur
  • De la debutul pandemiei, peste 610.000 de persoane au fost infectate şi au fost înregistrate peste 28.000 de decese
3532 afișări
Imaginea articolului Celebrităţi şi personalităţi diagnosticate cu COVID-19

Celebrităţi şi personalităţi diagnosticate cu COVID-19

Moştenitorul tronului Marii Britanii, prinţul Charles, prinţul Albert de Monaco, staruri NBA, fotbalişti, politicieni, lideri religioşi, vedete din cinema şi muzică se numără printre victimele pandemiei de coronavirus.

La nivel mondial, peste 610.000 de oameni au fost diagnosticaţi cu COVID-19.

Multe dintre aceste figuri celebre au ajutat la creşterea conştientizării pericolului reprezentat de noul coronavirus, oferind informaţii despre propriile experienţe prin intermediul reţelelor de socializare şi interviuri despre simptomele şi boala de care suferă.

Prezentăm mai jos o listă a celebrităţilor şi personalităţilor care au fost diagnosticate cu COVID-19:

Actorul Idris Elba a anunţat pe 16 martie că suferă de COVID-19, dar că se simte bine şi că nu a avut simptome. Soţia sa, Sabrina Dhowre Elba, a fost testată ulterior pozitiv pentru coronavirus.

Tom Hanks şi Rita Wilson au fost spitalizaţi o săptămână în Australia, după ce au fost diagnosticaţi cu boala. Se pare că au luat virusul în SUA sau în drum spre ţara continent.

Plácido Domingo, starul operei internaţionale, în vârstă de 79 de ani, a anunţat că suferă de COVID-19 pe 22 martie.

Actriţa Debi Mazar, cunocută din producţiile "Entourage" şi "Goodfellas", a fost diagnosticată cu noul coronavirus după febră puternică şi dureri musculare.

De simptome uşoare a suferit actriţa Rachel Matthews, vocea lui Honeymaren din "Frozen II".

Kristofer Hivju, star al serialului "Games of Thrones", a anunţat pe 16 martie că se numără printre pacienţi şi că se află în carantină împreună cu familia.

Olga Kurylenko, star al francizei "James Bond", a anunţat că este bolnavă pe 15 martie, dar între timp a fost declarată vindecată.

Pe de altă parte, dramaturgul Terrence McNally, recompensat cu patru Tony, a murit din cauza COVID-19 pe 24 martie.

Actriţa Laura Bell Bundy a fost testată pozitiv pentru coronavirus, la fel şi Daniel Dae Kim, cunoscut pentru rolurile din "Lost" şi "Hawaii Five-0". Kim a vorbit despre prejudecăţile faţă de persoanele asiatice în contextul în care noul coronavirus a apărut în China: "Da, sunt asiatic şi sunt infectat cu coronavirus, dar nu l-am luat din China, ci din America, din New York".

Au mai fost testatţi pozitiv pentru coronavirus Andy Cohen, creatorul reality show-ului "Real Housewives:, şi fostul jucător de fotbal american Colton Underwood, vedetă a show-ului TV "The Bachelor".

Aflat în închisoare pentru viol şi alte infracţiuni sexuale, căzut deja în dizgraţie, producătorul de film american Harvey Weinstein a fost şi el diagnosticat cu COVID-19.

Muzicianul Jackson Browne, David Bryan, clăparul trupei Bon Jovi, şi rapperul Slim Thug au anunţat că sunt bolnavi şi au vorbit despre importanţa distanţării sociale.

Pe de altă parte, starul afro-jazz Manu Dibango a murit pe 24 martie din cauza COVID-19.

De asemenea, Mark Blum, vedetă a serialului Netflix "You", a murit din cauza aceluiaşi virus, pe 26 martie, la vârsta de 69 de ani.

Scriitorul chilian Luis Sepulveda, care locuieşte în Spania, a anunţat că a fost şi el infectat.

Mule vedete din lumea sportului au anunţat că suferă de COVID-19, iar printre acestea se numără Callum Hudson-Odoi, de la Chelsea F.C., şi starurile NBA Kevin Durant, Rudy Gobert, Donovan Mitchell, Jason Collins.

Clubul de fotbal spaniol Deportivo Alaves a anunţat 15 cazuri de coronavirus, inclusiv trei jucători. Iar pe lista celor infectaţi mai intră fotbaliştii Blaise Matuidi şi Daniele Rugani, de la Juventus Torino, dar şi Mikel Arteta, managerul Arsenal, fotbalistul Paulo Dybala, ciclistul columbian Fernando Gaviria.

Printre figurile publice care nu au scăpat de teribilul virus se numără Sophie Grégoire Trudeau, soţia premierului canadian Justin Trudeau, şi, mai recent, premierul Marii Britanii Boris Johnson, care a anunţat că suferă de simptome uşoare. Johnson a făcut un apel pentru ca oamenii să stea în case şi a mulţumit personalului din domeniul sănătăţii publice.

Cu numai câteva zile înainte de Johnson, prinţul Charles, în vârstă de 71 de ani, a fost şi el testat pozitiv, simptomele fiind uşoare, şi a intrat în carantină.

Prinţul Charles a fost diagnosticat cu această boală la doar câteva zile după prinţul Albert al II-lea de Monaco, în vârstă de 62 de ani.

Iar printre feţele regale care s-au luptat cu coronavirusul s-a numărat şi arhiducele Karl von Habsburg al Austriei.

Republicanul Rand Paul a fost primul senator şi al treilea membru al Congresului american diagnosticat cu COVID-19, boală de care suferă şi Gregory M. Aymond, arhiepiscop din New Orleans, dar şi primarul oraşului Miami, Francis Suarez.

Michel Barnier, negociatorul şef pentru Brexit din partea UE, ministrul Energiei din Brazilia, Bento Albuquerque, şi Augusto Heleno, consilier pe probleme de securitate din aceeaşi ţară au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus.

Pe lista victimelor se află Antonio Vieira Monteiro, preşedintele filialei portugheze a celei mai mari bănci din Spania, Santander, care a murit miercuri, la vârsta de 73 de ani.

Jeremy Issacharoff, ambasadorul Israelului la Berlin, Massoumeh Ebtekar, vicepreşedintele Iranului, soţia premierului spaniol Pedro Sanchez, Begona Gomez, Franck Riester, ministrul francez al Culturii, se numără şi ei printre cei diagnosticaţi cu COVID.

În România, autorităţile anunţă că, până sâmbătă, au fost confirmate 1.452 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, din care 25 în stare gravă. De la debutul epidemiei au murit 29 de persoane.

Nicio personalitate, vedetă ori influencer nu a anunţat că ar fi fost testată pozitiv cu noul coronavirus. În schimb, foarte multe chipuri cunoscute, de la cântăreţi precum Smiley, INNA, Antonia, Delia, până la vloggeri precum Selly, s-au implicat şi au promovat distanţarea socială ca metodă de prevenire a răspândirii noului coronavirus. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici