Chinezii apelează la site-urile matrimoniale pentru a avea o Zi a îndrăgostiţilor de succes

Tot mai mulţi tineri chinezi, în special cei care se apropie de vârsta de 30 de ani, apelează la site-urile de matrimoniale pentru a-şi găsi o pereche, după ce au abandonat metodele tradiţionale prin care jumătatea le era găsită de părinţi sau peţitori.

215 afișări
Imaginea articolului Chinezii apelează la site-urile matrimoniale pentru a avea o Zi a îndrăgostiţilor de succes

Chinezii apelează la site-urile matrimoniale pentru a avea o Zi a îndrăgostiţilor de succes

Chinezii profită în prezent de facilităţile tehnologice pentru a avea parte de mai multă libertate în viaţa lor amoroasă. În trecut, pentru majoritatea chinezilor, viitorul matrimonial ar fi fost o chestiune asupra căreia nu ar fi avut un cuvânt de spus, puterea de decizie fiind a părinţilor sau a peţitorilor specializaţi din oraşul lor natal.

Unul dintre site-urile matrimoniale la care apelează chinezii este Jiayuan.com, care are 22 de milioane de membri.

Site-urile matrimoniale, în general gratuite, dar unde anumite servicii sunt contra cost, revoluţionează viaţa amoroasă a tinerilor chinezi, potrivit anumitor experţi.

"Cei născuţi în anii '80 şi care se apropie de 30 de ani sunt supuşi la presiuni pentru a se căsători", a declarat Xie Qingqing, membru al unei asociaţii de asistenţă socială. "În prezent, întâlnirile online sunt principalul instrument pentru tinerii chinezi", a precizat el.

Potrivit unui studiu realizat în 2008 de societatea iResearch, matrimonialele online sunt o piaţă de 44 de milioane de dolari anual, valoarea acesteia urmând să depăşească 100 de milioane în 2011.

Deşi poate părea uşor să îţi întâlneşti jumătatea într-o ţară cu 1,3 miliarde de locuitori, totuşi, milioane de chinezi - de la studenţi la muncitori - au plecat din oraşele natale pentru a munci în marile oraşe, separându-se astfel de familie şi de cercurile de prieteni. Majoritatea celor care şi-au părăsit regiunile natale sunt încercaţi de un sentiment de solitudine, care este şi cel ce asigură succesul site-urilor matrimoniale.

În mod tradiţional, familiile chineze preferă să aibă băieţi şi nu fete, deoarece băieţii au misiunea să se ocupe de părinţii lor atunci când aceştia îmbătrânesc. Politica copilului unic practicată în China a provocat un dezechilibru între sexe.

Potrivit unui studiu recent, circa 24 de milioane de chinezi nu-şi vor putea găsi o soţie în 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici