Cinci moduri în care poţi cumpăra fericirea

Un proverb cunoscut spune că "Banii nu aduc fericirea”. Opozanţii ideii au venit cu o continuare: "Poate că banii nu aduc fericirea, dar o intreţin”. Şi pentru a veni în sprijinul afirmaţiei, cei de la Business Insider au făcut o listă a lucrurilor pe care le poţi cumpăra şi care contribuie la întreţinerea stării de fericire, pe baza cercetărilor şi a analizelor psihologice.

648 afișări
Imaginea articolului Cinci moduri în care poţi cumpăra fericirea

Cinci moduri în care poţi cumpăra fericirea (Imagine: Shutterstock)

1. Cumpăraţi mai multe "experienţe" şi mai puţine bunuri materiale.

Acest lucru înseamnă că, de-a lungul vieţii, ceea ce ne alimentează mai mult starea de bine sunt vacanţele şi distracţiile, decât maşinile, casele sau televizoarele.

Potrivit unui sondaj, citat de publicaţia americană, 57% dintre respondenţi sunt de părere că au fost mai fericiţi atunci când au avut diferite experienţe care le-au făcut plăcere, în timp ce doar o treime a spus că s-au simţit fericiţi când şi-au achiziţionat un bun material.

2. Folosiţi-vă banii pentru a face mici plăceri celorlalţi.

A dărui altora va poate face să vă simţiţi mai bine. Cercetătorii americani au făcut un experiment pe studenţii din campusul Universităţii British Columbia şi le-au dat cecuri de 5 şi 20 de dolari, cerându-le să cheltuiască banii până la sfârşitul zilei.

Seara, când au fost sunaţi, profesorii au constatat că cei care cheltuiseră banii pentru a le face cadouri prietenilor se simţeau mai fericiţi decât cei care folosiseră banii pentru ei.

Citeşte mai multe despre cele cinci moduri în care poate fi cumpărată fericirea pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici