Ciocolata, sexul şi aperitivele reci pot îmbunătăţi memoria

Ciocolata, sexul şi aperitivele reci pot îmbunătăţi memoria, alături de cuvintele încrucişate, sudoku, exerciţiile fizice şi duşurile reci, potrivit unui studiu realizat de un profesor britanic .

4 afișări
Imaginea articolului Ciocolata, sexul şi aperitivele reci pot îmbunătăţi memoria

Ciocolata, sexul şi aperitivele reci pot îmbunătăţi memoria

Terry Horne, profesor la University of Central Lancashire, autorul cărţii "Teach Yoruself: Training Your Brain", bazată pe o colecţie de studii realizate de experţi din lumea întreagă, este de părere că secretul îmbunătăţirii memoriei depinde de stilul de viaţă şi de hrana cu care este alimentat corpul, informează thisislondon.co.uk.

Ciocolata neagră şi aperitivele reci pot îmbunătăţi materia cenuşie, în timp ce sexul este esenţial pentru păstrarea capacităţii de memorare la bătrâneţe.

Persoanele care doresc să-şi îmbunătăţească abilităţile mentale trebuie să evite cannabis-ul, telenovelele şi compania persoanelor care îşi petrec timpul plângându-se.

Dezmierdarea unui bebeluş, copiatul temelor de la alţii, cititul cu voce tare şi cursurile de afaceri pot contribui la menţinerea eficienţei creierului.

"Ceea ce mâncăm, ceea ce bem, ce învăţăm la şcoală şi tipurile de stări de spirit pe care le avem sunt esenţiale", spune Horne. "Oamenii pot face alegeri în stilul de viaţă care pot contribui la mărirea capacităţilor cognitive pe tot parcursul vieţii de adult", a adăugat Horne.

Expertul spune că sexul are un impact pozitiv, contribuind la eliberarea a şapte substanţe din creier care îmbunătăţesc abilităţile cognitive. Printre acestea se numără oxitocina - hormonul "încrederii" - care poate îmbunătăţi capacitatea de a găsi soluţii riscante sau inedite la o problemă.

Elementele din ciocolata neagră sunt, de asemenea, benefice. Magneziul şi substanţele antioxidante contribuie la creşterea nivelului de oxigen din creier, prevenind accidentele cerebrale.

Dieta alimentară săracă în grăsimi este recomandată pentru îmbunătăţirea capacităţilor cognitive. Horne sugerează un mic dejun format din ouă, peşte sau carne rece, un prânz format din proteine de bază, precum peştele gras, şi legume verzi şi o cina formată din carbohidraţi, fără cofeină, alcool sau carne roşie.

Copiii nu ar trebui să-şi facă lecţiile singuri, pentru că mintea funcţionează mai bine atunci când lucrează cu colegii sau cu părinţii. De asemenea, vorbitul în faţa colegilor este benefic pentru copii, pentru că informaţiile sunt astfel repetate.

Horne recomandă conceptul BLISS - Body-based pleasure ("plăcere fizică"), Laughter (râs), Involvement (implicare), Satisfaction (satisfacţie) şi Sex (sex) - care ajută la îmbunătăţirea capacităţilor cognitive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici