Concert aniversar Phoenix – pe 7 decembrie, pentru "publicul larg"

Seria de evenimente care marchează aniversarea a 45 de ani de carieră a formaţiei Phoenix va continua, după concertul de luni, de la Teatrul Naţional Bucureşti, cu un concert pentru "publicul larg", susţinut pe 7 decembrie la Sala Palatului, a declarat Nicu Covaci vineri, într-o conferinţă de presă.

5 afișări
Imaginea articolului Concert aniversar Phoenix – pe 7 decembrie, pentru "publicul larg"

Concert aniversar Phoenix – pe 7 decembrie, pentru "publicul larg"

Spre deosebire de concertul care va avea loc luni, la Teatrul Naţional Bucureşti, unde cel mai ieftin bilet costă 300 de lei, evenimentul de la Sala Palatului va avea preţuri mai accesibile, pentru "publicul larg", a spus liderul trupei Phoenix.

Cât despre spectacolul de la TNB, Covaci a spus că jumătate din bilete au fost date pe invitaţii. "Este un eveniment pe care nu l-am mai făcut până acum. Este un gest caritabil, vrem să strângem nişte bani şi să facem un fond din care să ajutăm nişte tineri talentaţi", a adăugat el, justificând astfel preţul biletelor (300, 500 şi 700 de lei).

Concertul aniversar va fi unul 100% live acustic şi va cuprinde o serie de invitaţi speciali - Gheorghe Zamfir, Dumitru Fărcaş, Moni Bordeianu, Stelu Enache, Marius Mihalache, Tavi Colen, precum şi alţi invitaţi surpriză.

"Acest concert, în afară că este un concert de aniversare, reprezintă pentru noi un concert deosebit", a declarat Josef Kappl, membru al trupei. "Am socotit de cuviinţă să facem acest concert acustic – să arătăm valoarea muzicii noastre şi prin acest stil", a adăugat el. "Avem şi nai, avem şi pian, avem şi ţambal – tot felul de instrumente care nu sunt întâlnite foarte des la Phoenix, dar sonorităţile sunt deosebite", a completat Covaci. "De această dată nu vrem să copleşim prin forţă", a mai spus el.

"Acesta este un moment atât de special în viaţa fiecăruia dintre noi (...) – să poţi să trăieşti 45 de ani de muzică este, într-adevăr, un lucru minunat", a spus la rândul său Ovidiu Lipan Ţăndărică.

"Acest fenomen are acum 45 de ani şi eu sunt în acestă familie de 30 de ani", a adăugat violonistul Mani Neuman. "Când facem o sută - sunteţi tot invitaţi".

De asemenea, Nicu Covaci a mai spus că spectacolul de la TNB va fi filmat, iar dacă standardele corespund, va fi lansat şi un DVD cu acesta.

În paralel cu spectacolul, Nicu Covaci va expune în foaierul TNB picturi realizate chiar de el. Expoziţia va fi cu vânzare, iar o parte din fondurile strânse se vor alătura aceleiaşi cauze caritabile.

Cât despre Mircea Baniciu, care recent s-a despărţit de Phoenix, fiind înclocuit de vocalistul Bogdan Bradu, Covaci a spus că a fost invitat la aniversare. "Mircea Baniciu a fost şi el invitat la aniversarea de 45 de ani, de la care nu putea lipsi, şi a refuzat clar", a spus liderul trupei.

Covaci a mai spus în conferinţa de presă că pregăteşte lansarea proiectului "Ante-mioriţa", în primăvara anului viitor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici