Concert în memoria lui Whitney Houston: Ce artişti au confirmat participarea

Organizaţia care decernează premiile Grammy, The Recording Academy, a avut iniţiativa unui concert televizat în memoria cântăreţei Whitney Houston.

268 afișări
Imaginea articolului Concert în memoria lui Whitney Houston: Ce artişti au confirmat participarea

Whitney Houston (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celine Dion, Usher şi Jennifer Hudson sunt primii artişti care şi-au confirmat participarea. Concertul se va intitula "We Will Always Love You: A Grammy Salute To Whitney Houston" şi va fi difuzat pe postul CBS, pe 16 noiembrie.

Spectacolul va avea o durată de o oră, va fi înregistrat la Los Angeles, pe 11 octombrie, şi va include interviuri şi secvenţe filmate cu renumita cântăreaţă americană, dar şi declaraţiile unor artişti care vor povesti diverse întâmplări din viaţa acesteia.

Moartea cântăreţei Whitney Houston, la vârsta de 48 de ani, care s-a înecat accidental în cada din camera ei de la hotelul Beverly Hills din Los Angeles, cu o zi înainte de gala de decernare a premiilor Grammy, în februarie, a şocat întreaga comunitate din industria muzicală. Autorităţile au anunţat după autopsie că decesul artistei a fost provocat de o maladie cardiacă şi de consumul de cocaină.

Pe 13 noiembrie va fi lansat albumul-compilaţie "I Will Always Love You - The Best of Whitney Houston", ce conţine 16 dintre cele mai cunoscute piese de succes lansate de Whitney Houston, şi două piese nelansate anterior, inclusiv un duet nou cu R. Kelly, intitulat "I Look To You".

Postul de televiziune Lifetime a anunţat, de asemenea, că va începe să difuzeze începând din 17 octombrie un reality show, intitulat "The Houstons: On Our Own". Noul program de televiziune va prezenta felul în care fiica în vârstă de 19 ani a celebrei cântăreţe, Bobbi Kristina, cumnata şi fostul manager al ei, Pat Houston, şi mama ei, Cissy, au reuşit să treacă peste tragica dispariţie a artistei şi să îşi continue vieţile lor de zi cu zi.

Whitney Houston, născută pe 9 august 1963, a dominat scena muzicală pop şi soul a anilor '80 şi '90, vânzând aproximativ 170 de milioane de discuri şi fiind supranumită "Vocea". Ea s-a lansat şi în cinema, jucând alături de Kevin Costner în filmul "Bodyguard" (1992), pentru care a înregistrat o nouă versiune a piesei "I Will Always Love You" (Dolly Parton, 1974), care a devenit extrem de populară.

Houston este singurul artist din lume care a lansat şapte albume consecutive premiate cu discuri de platină, depăşind la acest capitol chiar şi trupa Beatles. Lista ei de premii include, printre altele, 6 Grammy, 2 Emmy, 30 Billboard Music Awards şi 22 American Music Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici