Conducerea UNESCO, scandalizată de statuile-nud ale unor artişti. Sophie Coignard şi-a acoperit statuile cu lenjerie intimă „pentru a nu răni sensibilităţi”

UNESCO i-ar cerut artistului plastic Stéphane Simon să acopere sexul unor nuduri din marmură expuse la sediul organizaţiei din Paris, pentru "a nu răni sensibilitatea publicului", iar acesta a optat să facă acest lucru cu ajutorul unor piese de lenjerie intimă, potrivit Le Figaro.

1001 afișări
Imaginea articolului Conducerea UNESCO, scandalizată de statuile-nud ale unor artişti. Sophie Coignard şi-a acoperit statuile cu lenjerie intimă „pentru a nu răni sensibilităţi”

Ziua Patrimoniului. Statuile-nud ale unor artişti scandalizează conducerea UNESCO. Artista Sophie Coignard şi-a acoperit statuile cu lenjerie intimă „pentru a nu răni sensibilităţi”

Într-un editorial semnat de Sophie Coignard în ediţia din 14 octombrie a publicaţiei franceze Le Point, aceasta a scris despre "surpriza dezagreabilă" rezervată vizitatorilor care au vizitat sediul UNESCO cu ocazia Zilelor Patrimoniului, pe 21 septembrie.

Două nuduri create de Stéphane Simon, parte a proiectului "In Memory of Me", au fost îmbrăcate în lenjerie intimă, "pentru a nu răni sensibilitatea unor persoane".

Informaţia a provocat indignare pe reţelele de socializare online, internauţii denunţând absurdul situaţiei.

Potrivit site-ului Libération CheckNews, totul ar fi pornit de la o neînţelegere între Stéphane Simon şi UNESCO.

"A fost abordată chestiunea nudităţii statuilor", a declarat artistul. "Înţeleg că poate deranja. Atunci am propus ca, de Zilele Patrimoniului, să stau în apropierea statuilor, cu un cearşaf şi, în funcţie de vizitatori, să acopăr sexul statuilor", a mai povestit acesta.

 

 

 

Propunerea nu a fost înţeleasă de cei de la UNESCO. Potrivit lui Stéphane Simon, conducerea organizaţiei l-a rugat cu câteva zile înainte de eveniment să confirme că a prevăzut să acopere permanent sexul statuilor. Cu o zi înainte de sărbătoare, artistul, "consternat", a propus să îşi îmbrace statuile cu piese de lenjerie intimă.

Contactaţi de presa franceză, reprezentanţii UNESCO au spus că "nu le-au impus nimic artiştilor", recunoscând totodată că este vorba despre "o eroare".

"Dacă subiectul ne-ar fi fost adus în vedere, am fi putut să îi spunem artistului că putea, dacă dorea, să nu le pună lenjerie intimă", potrivit reprezentanţilor directorului general al UNESCO, Audrey Azoulay.

Taguri:
unesco,
cenzură,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici