Confruntare între Rusia şi SUA, la bordul ISS!

Cosmonautul rus Alexandr Skvorţov a promis, joi, în timpul unei conferinţe de presă, că va juca fotbal cu coechipiera sa americană Tracy Caldwell-Dyson la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), cu ocazia aniversărilor lor, pe care le vor petrece în spaţiu.

64 afișări
Imaginea articolului Confruntare între Rusia şi SUA, la bordul ISS!

Tracy Caldwell-Dyson, Alexandr Skvorţov, Mihail Kornienko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cosmonautul rus Alexandr Skvorţov va decola, vineri, de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan, la bordul unei capsule Soyuz, împreună cu compatriotul său Mihail Kornienko şi astronauta americană Tracy Caldwell-Dyson. Alexandr Skvorţov a mărturisit cu ocazia acestei conferinţe de presă că toţi cei trei astronauţi îşi vor petrece zilele de naştere în spaţiu.

"Nu ne-am decis deocamdată cum le vom petrece, deoarece zilele noastre de naştere nu au căzut în niciuna din cele patru zile de concediu prevăzute. Probabil că ne vom aşeza la masă şi ne vom face reciproc urările aniversare", a declarat Alexandr Skvorţov.

"Tracy şi cu mine iubim fotbalul, vom juca fără îndoială un meci, însă nu ştim deocamdată ce vom folosi în loc de minge şi în loc de porţi", a adăugat cosmonautul rus.

Astronauţii vor petrece două zile în capsula Soyuz înainte de a ajunge la bordul ISS, unde se vor alătura echipajului staţiei, alcătuit în prezent din americanul Timothy Creamer, japonezul Soichi Noguchi şi rusul Oleg Kotov. Ei vor rămâne la bordul ISS timp de şase luni.

Alexandr Skvorţov, în vârstă de 43 de ani, şi Mihail Kornienko, în vârstă de 49 de ani, vor zbura pentru prima oară în spaţiu. Americanca Tracy Caldwell-Dyson a efectuat primul ei zbor în spaţiu în 2007.

Astronauta americană a mărturisit în aceeaşi conferinţă de presă că simte o strângere de inimă când se gândeşte la naveta spaţială Discovery, consacrată construcţiei şi întreţinerii ISS, care va decola la rândul ei, luni, din SUA, pentru una dintre ultimele ei misiuni spaţiale, înainte de a fi retrasă din circulaţie, la sfârşitul acestui an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici