Controversatul documentar "Adevărul despre viaţa secretă a lui Michael Jackson", la Pro TV

Pro TV va difuza miercuri, de la ora 00.15 şi în reluare joi, de la 10.00, controversatul documentar "Adevărul despre viaţa secretă a lui Michael Jackson/ The Michael Jackson Interview: The Footage You Were Never Meant to See", bazat pe un interviu realizat în timpul vieţii artistului.

751 afișări
Imaginea articolului Controversatul documentar "Adevărul despre viaţa secretă a lui Michael Jackson", la Pro TV

Controversatul documentar "Adevărul despre viaţa secretă a lui Michael Jackson", la Pro TV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit postului de televiziune, după difuzarea acestui documentar, în care regele muzicii pop dezvăluia în premieră amănunte delicate din viaţa sa personală, Martin Bashir, autorul materialului, a devenit una dintre cele mai detestate persoane din lume. Acesta a obţinut ceea ce unii nici nu ar fi îndrăznit să viseze: opt luni în preajma legendei pop, şi ar fi avut şansa de a arăta lumii întregi, prin intermediul acestui material, adevărul gol-goluţ despre despre Jackson.

Interviul a fost mai mult decât neobişnuit, reprezentând singurul moment în care Jackson a vorbit atât de deschis despre viaţa sa personală sau despre copilăria sa traumatizantă. Rezultatul interviului a fost însă devastator pentru imaginea starului.

Mărturiile cele mai şocante pe care Michael le-a făcut lui Martin Bashir sunt legate de faptul că artistul obişnuia să cheme la celebra sa fermă, Neverland, copii cu probleme financiare şi mai mult decât atât, îi lăsa să stea în patul său. Gavin Arvizo, unul dintre copii, care suferea de cancer, a declarat că susţinerea morală pe care cântăreţul i-a oferit-o în acele momente l-a ajutat să-şi învingă boala. De asemenea, Michael recunoştea, tot în cadrul aceluiaşi material, că tatăl său, Joe, urmărea repetiţiile fiului său având o curea în mână şi admite frica pe care acesta i-o provoca, acest lucru determinându-l să nu ridice niciodată mâna asupra copiilor săi.

Nici adolescenţa lui Michael Jackson nu a fost una lipsită de suferinţă, pentru că tatăl său îi jignea într-una nasul, iar acneea îi făcea zilele şi mai amare.

După ce a fost difuzat de ABC, Michael Jackson a fost scandalizat de material şi a considerat că i-a fost creată o imagine defavorabilă, principalele instrumente folosite fiind stilul tendenţios al lui Bashir, unghiurile subiective de filmare şi, nu în ultimul rând, montajul manipulator.

Cântăreţul american Michael Jackson, care a fost supranumit "Regele pop-ului", a murit în urmă cu cinci zile, la vârsta de 50 de ani, după ce a suferit un stop cardiac, lăsând în urmă o carieră fabuloasă, marcată, însă, şi de scandaluri şi dezvăluiri despre stilul său de viaţă excentric.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici