CRĂCIUNUL ÎN LUME: Cum sărbătoresc oamenii Naşterea lui Iisus. Mesajul Papei pentru creştini - VIDEO, GALERIE FOTO

Milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc Crăciunul. Fie că aleg să o facă prin rugăciuni sau pelerinaje religioase, fie că aleg să se distreze, oamenii întâmpină Naşterea Domnului cu daruri şi brazi împodobiţi. Papa Bendict al XVI-a a transmis de la Vatican mesajul său pentru creştinii din întreaga lume.

1843 afișări
Imaginea articolului CRĂCIUNUL ÎN LUME: Cum sărbătoresc oamenii Naşterea lui Iisus. Mesajul Papei pentru creştini - VIDEO, GALERIE FOTO

CRĂCIUNUL ÎN LUME: Cum sărbătoresc oamenii Naşterea lui Iisus (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Crăciunul este sărbătorit în întreaga lume cu daruri, brazi împodobiţi şi costumaţii de Moş Crăciun, iar veselia este prezentă în toate casele de sărbători.

GALERIE FOTO

La Vatican, Papa Benedict al XVI-lea a ţinut slujba anuală de Crăciun, la basilica Sfântul Petru, pentru a marca naşterea lui Isus. În faţa a zeci de mii de oameni, Papa a cerut ca lumea să găsească loc pentru Dumnezeu în viaţa pe care o trăiesc într-un ritm rapid şi plină de tehnologie.

"Fie ca pacea să se arate oamenilor din Siria, profund răniţi şi divizaţi de un conflict care nu le cruţă nici pe cele mai inocente şi fără apărare victime".

Papa Benedict a urat Crăciun fericit oamenilor în 65 de limbi, printre care şi română.

"Fie ca naşterea Prinţului Păcii să îi amintească lumii unde este adevărata fericire. Fie ca inimile să vă fie pline cu speranţă şi bucurie, pentru că Salvatorul a fost s-a născut pentru noi".

Colindatul este unul dintre obiceiurile de Crăciun care se păstrează cel mai bine şi în satele româneşti. Pe lângă mesajul mistic, multe obiceiuri practicate în această zi sunt legate de cultul fertilităţii şi de atragerea binelui asupra gospodăriilor.

Oamenii îşi trimit şi MESAJE DE CRĂCIUN, urările de sărbători fiind amuzante sau clasice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici