Cum îţi afectează organismul job-ul de vis oferit de Agenţia Spaţială Europeană

  • Agenţia Spaţială Europeană caută voluntari care să stea întinşi în pat 60 de zile
  • Experii Agenţie Spaţiale vor să studieze cum reacţionează corpul uman în condiţii de imponderabilitate
  • Medicii spun însă că poziţia statică timp de mai multe săptămâni poate duce la scăderea densităţii osoase şi musculare
1447 afișări

Agenţia Spaţială Europeană caută voluntari care să stea întinşi în pat 60 de zile. Experţii vor să studieze cum reacţionează corpul uman în condiţii de imponderabilitate. Medicii spun, însă, că poziţia statică timp de mai multe săptămâni poate duce la scăderea densităţii osoase şi musculare.

Agenţia Spaţială Europeană este în căutare de voluntari care să stea întinşi în pat 60 de zile.

Cu toate acestea, Brânduşa Mitoiu, medic primar de recuperare la Institutul Naţional de Recuperare a afirmat, pentru MEDIAFAX, că pot exista riscuri pentru sănătate într-un asemenea experiment.

„Din punct de vedere muscular şi articular lucrurile nu se mişcă. Apar nişte hipotrofii, hipotonii musculare de inactivitate, din punct de vedere articular cursa de mişcare e mult redusă. Revenirea s-ar putea să nu fie chiar aşa de uşoară pentru cei incluşi într-o astfel de procedură”, a explicat Brânduşa Mitoiu.

MEDIAFAX a stat de vorbă cu mai multe persoane pentru a vedea dacă ar accepta un astfel de experiment.

„15.000 de euro, mai bine munesc decât să stau în pat două luni, sincer nnu pot să stau în pat două luni, stau acasă două ore şi mă simt anchilozat, d-apăi să stau două luni”, a declarat cineva.

Altă persoană a spus că ar refuza să fie voluntar.

„Nu, îmi pare rău, nu, sănătatea mea consider că este mai importantă decât această sumă de bani”, a comentat altcineva.

„Adică să nu te ridici din pat două luni? heeee....Noi, nu, că suntem sănătoşi, dar cred că sunt şi oameni care muncesc pe brânci şi nu fac 15.000 de euro!” a precizat o altă persoană.

Voluntarii care participă la studiu trebuie să stea întinşi, cu capul aşezat cu şase grade mai jos decât corpul. Hrănirea, spălarea şi funcţiile fiziologice se fac numai din această poziţie. Studiul se va desfăşura în Planica, Slovenia, şi Touluse, Franţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici