"Cum să-ţi protejezi de goblini coteţul de găini", romanul cu cel mai ciudat titlu al anului

Romanul "Cum să-ţi protejezi de goblini coteţul de găini/ Goblinproofing One's Chicken Coop", de Reginald Bakeley, a fost distins cu trofeul Diagram pentru romanul anului cu cel mai ciudat titlu, cartea câştigând 38% dintre voturile cititorilor.

577 afișări
Imaginea articolului "Cum să-ţi protejezi de goblini coteţul de găini", romanul cu cel mai ciudat titlu al anului

"Cum să-ţi protejezi de goblini coteţul de găini", romanul cu cel mai ciudat titlu al anului (Imagine: Shutterstock)

Mai mult de 1.000 de împătimiţi de lectură au votat pe site-ul welovethisbook.com pentru a alege câştigătorul celei de-a 35-a ediţii a premiilor Diagram. Printre nominalizările acestui an s-au aflat şi "Cum au schimbat lumea învelitorile pentru ceainice/ How Tea Cosies Changed the World", de Loani Prior, "Was Hitler Ill?" ("Era Hitler bolnav?"), de Hans-Joachim Neumann şi Henrik Eberle, "How to Sharpen Pencils" ("Cum să ascuţi creioane"), de David Rees, "Lofts of North America: Pigeon Lofts" ("Mansarde din America de Nord: Mansarde pentru porumbei"), de Jerry Gagne, şi "In God's Doodle: The Life and Times of the Penis" ("Mâzgăleala Domnului: Viaţa şi faptele penisului"), de Tom Hickman.

Cartea câştigătoare, "Cum să-ţi protejezi de goblini coteţul de găini", oferă "sfaturi practice" despre cum pot fi alungate "vrăjile şi duhurile" din casă, informează bbc.co.uk.

Anul trecut, volumul "Cooking with Poo" a câştigat premiul Diagram pentru cel mai ciudat titlu de carte, distincţie decernată anual de revista britanică The Bookseller. Cartea "Cooking with Poo" ("Să gătim cu Poo") este scrisă de bucătarul-şef din Bangkok Saiyuud Diwong. Femeia este poreclită "Poo", cuvânt care în limba thailandeză înseamnă "crab", dar care în engleză este varianta pe care o folosesc de obicei copiii pentru "fecale".

Premiul Diagram a fost iniţiat în 1978 de Bruce Robinson pentru a înlătura plictiseala de la Târgul de Carte de la Frnakfurt. Primul câştigător al premiului Diagram a fost cartea "Al doilea workshop internaţional despre şoarecii nud/Second International Workshop on Nude Mice".

Printre volumele nominalizate în anii anteriori s-au numărat "Estonian Sock Patterns All Around the World" ("Tipare de şosete estoniene în toată lumea"), "The Mushroom in Christian Art" ("Ciupercile în arta creştină") şi "Managing a Dental Practice the Genghis Khan Way" ("Cum să faci afaceri ca dentist în stilul lui Ginghis Han").

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici