Cum se asociază berea cu diferite feluri de mâncare

Vinul roşu se potriveşte cu o mâncare ce are are în centru carnea de porc sau vită. Cel alb merge foarte bine cu carnea de pui sau peşte. Şampania poate fi servită alături de un vânat cu pene şi ciuperci pentru felul principal sau macarons pentru desert. Dar dacă se optează pentru bere? Care sunt felurile de mâncare recomandate pentru această băutură.

617 afișări
Imaginea articolului Cum se asociază berea cu diferite feluri de mâncare

Cum se asociază berea cu diferite feluri de mâncare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest caz, prima regula în legătură cu preparatele de pui, peşte, salate sau paste este să nu fie ”copleşite”  cu bere, arată Ursus Breweries, care citează site-ul Men’s Fitness. În acest caz variantele de bere light sunt mai bune . O German lager sau Belgian Saison alături de pui sau peşte este perfectă (în cazul în care se adaugă  smântănă sau sosuri este nevoie alături de o bere mai plină).

Pastele sunt puţin mai versatile dar se potrivesc foarte bine cu beri similare precum cele blonde de tip ale, beri din grau germane sau beri americane de tip ale (bere cu fermentare înaltă).

Ce beri se potrivesc cu diferite feluri de mâncare: (sursa: Ursus Breweries, care citează site-ul Men’s Fitness, BBC Good Food şi Food Reference)

Beri: Peroni Nastro Azzurro; bere blondă belgiană de tip ale; German Hefeweizen; American Hefeweizen sau bere din grâu (care nu conţine prea multă aromă de hamei); Duvel (Belgiana); Widmer Hefeweizen (US); Blue Moon (US).

Citeşte mai multe despre asocierea berii cu mâncarea pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici