De ce ne îngrăşăm în izolare. Un studiu arată că 10 ore fără interacţiune socială sunt resimţite ca o zi întreagă fără hrană

  • După 10 ore de izolare totală, în creier se declanşează aceleaşi senzaţii ca atunci când ne este foame
  • Cercetătorii de la MIT au ajuns la această concluzie după ce au scanat la RMN creierele subiecţilor unui studiu
  • Fiecare voluntar a fost de acord ca o zi să nu mănânce şi altă zi să fie privat de orice interacţiune socială
388 afișări
Imaginea articolului De ce ne îngrăşăm în izolare. Un studiu arată că 10 ore fără interacţiune socială sunt resimţite ca o zi întreagă fără hrană

De ce ne îngrăşăm în izolare. Un studiu arată că 10 ore fără interacţiune socială se simt ca o zi întreagă fără hrană

 

Rebecca Saxe este profesor de neuroştiinţă cognitivă şi şef de departament asociat la Departamentul de Ştiinţe Cognitive din MIT. Într-un studiu recent, echipa ei a descoperit că aceeaşi zonă a creierului reacţionează la izolarea socială şi la lipsa hranei. 

Fiecare dintre voluntarii care au participat la studiu a fost de acord ca o zi să nu mănânce, iar în altă zi să fie privat de orice interacţiune socială. La sfârşitul fiecărei zile, subiecţii au vizionat o serie de imagini cu alimentele preferate, respectiv cu activităţile sociale preferate. Scanarea la RMN a arătat că senzaţia de „poftă” din creier s-a declanşat în ambele situaţii, fiind implicat acelaşi circuit neuronal. 

Cu toate acestea, izolarea pe care au experimentat-o ​​participanţii a fost mult mai acută decât cea pe care o simţim în izolare. Diferenţa constă în primul rând în posibilitatea de a interacţiona online şi de a accesa social media. 


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici