De ce nu era difuzată muzica Mădălinei Manole

În primele trei luni ale acestui an, artista a fost difuzată foarte rar de radiouri şi posturile TV. Mădălina Manole, care vindea peste două milioane de discuri la începutul anilor '90, a avut 121 de difuzări la posturile de radio ale SRR (Societatea Română de Radiodifuziune) şi doar câteva apariţii la TV, potrivit datelor furnizate de ­UCMR-ADA (Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor - Asociaţia pentru Drepturi de Autor).

92 afișări
Imaginea articolului De ce nu era difuzată muzica Mădălinei Manole

De ce nu era difuzată muzica Mădălinei Manole (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

Potrivit monitorizării ­UCMR-ADA, cei mai difuzaţi artişti la posturile de specialitate în primul trimestru al acestui an sunt Lady Gaga (2.295 de difuzări la TV şi 1.280 de difuzări la radio), Dan Bălan (2.200 de difuzări la TV şi 606 difuzări la radio) şi Guess Who (1.958 de difuzări la TV şi 636 de difuzări la radio).

Întrebarea care apare aproape de fiecare dată după moar­tea unui artist care a atins odată vârfurile comerciale ale meseriei sale are, de fapt, un răspuns simplu, consideră directorii de programe ai posturilor de radio. De ce n-a fost difuzată muzica regretatei artiste înainte ca aceasta să moară? "Am considerat că muzica Mădălinei nu se încadrează în formatul pe care-l propunem, acesta este singurul motiv. Sunetul şi modul în care sunt construite piesele nu sunt pentru postul Europa FM", explică George Zafiu, director muzical Europa FM, menţionând că segmentul de public care ascultă piesele Mădălinei nu se regăseşte în targetul postului.

Află de ce nu era difuzată muzica Mădălinei Manole pe www.adevarul.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici