De unde vin numele celor mai cunoscute branduri din lume, cum ar fi Adidas, IKEA sau Volkswagen

Ne cumpărăm haine sport de la Adidas, bem cafea de la Starbucks, ne răcorim cu Coca-Cola sau Pepsi, conducem Volkswagen sau KIA şi ne mobilăm casa de la IKEA. În urmă cu câţiva ani nici nu ştiam multe din aceste nume. V-aţi întrebat vreodată ce înseamnă aceste cuvinte sau abrevieri? Ştiţi care este istoria din spatele lor? Business Insider ne prezintă povestea numelor a 23 dintre cele mai cunoscute branduri din lume.

1394 afișări
Imaginea articolului De unde vin numele celor mai cunoscute branduri din lume, cum ar fi Adidas, IKEA sau Volkswagen

De unde vin numele celor mai cunoscute branduri din lume, cum ar fi Adidas, IKEA sau Volkswagen

Adidas - provine de la porecla fondatorului companiei Adolf Adi Dassler. Fratele lui, Rudolf Rudi Dassler şi-a înfiinţat propria firmă de pantofi, numita Ruda, care ulterior a devenit Puma.

IKEA - este compus din iniţialele fondatorului companiei Ingvar Kamprad, alături de cele ale satului în care s-a nascut - Elmtaryd Agunnaryd.

Vodafone - reprezintă o combinaţie a cuvintelor Voce, Date şi Telefoane.

Volkswagen - cuvântul înseamnă în germană "maşina poporului".

Citeşte ce înseamnă mai multe denumiri cunoscute pe www.incont.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici