Demonstraţii pirotehnice, fanfară militară şi hrana de război, la Zilele Muzeului "Regele Ferdinand I"

Instrucţii, demonstraţii pirotehnice, o fanfară militară şi "hrana de război" fac parte din programul celei de-a XV-a ediţii a Zilelor Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I", care se va desfăşura, între 9 şi 10 mai, în Bucureşti, tema fiind "Ostaşul - Istorie, Tradiţie, Spirit de corp".

495 afișări
Imaginea articolului Demonstraţii pirotehnice, fanfară militară şi hrana de război, la Zilele Muzeului "Regele Ferdinand I"

Demonstraţii pirotehnice, fanfară militară şi hrana de război, la Zilele Muzeului "Regele Ferdinand I"

Timp de două zile, Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I" va avea porţile deschise publicului dornic să ia parte la instrucţii, demonstraţii pirotehnice de artilerie de epocă, transmisiuni militare în campanie şi multe alte surprize organizate de asociaţiile şi grupurile de reconstituire istorică, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Acestea pot fi observate şi admirate în intervalul orar 10.00 şi 14.00, în curtea interioară a instituţiei.

Echipaţi în uniforme şi costume de la începutul secolului al XIX-lea, membrii Asociaţiei "6 Dorobanţi" vor realiza un bivuac cu aspectele militare şi viaţa cotidiană din epoca napoleoniană.

Demonstraţiile de instrucţie de front şi tactice, conform regulamentelor militare româneşti şi germane din perioada ultimei conflagraţii mondiale, vor fi făcute de membrii Asociaţiei "Tradiţia Militară" şi ai Asociaţiei "Deutsches Freikorps", în ţinute specifice ambelor tabere.

Detaşamentul armatei austro-ungare, cu o componentă majoritar românească, din Primul Război Mondial, va fi reconstituit de IR-33, Cetatea Aradului.

Un alt moment de atracţie pentru pasionaţii de istorie va fi demonstraţia cu efecte pirotehnice de artilerie de epocă. În cadrul acestui moment, "Asociaţia Naţională a Colecţionarilor de Arme" va prezenta şi o motocicletă a armatei sovietice din perioada 1941 - 1945.

De asemenea, vizitatorii vor putea asista la funcţionarea unui punct de transmisiuni militare în campanie prezentat la standul organizat de Muzeul Transmisiunilor, filială a Muzeului Militar Naţional "Regele Ferdinand I".

Din program nu vor lipsi nici reconstituirile de dueluri, mânuirile de armament alb şi tir cu arcul tradiţional prezentate de membrii Asociaţiei "Societas Militae Getae", care vor fi echipaţi în costume medievale din secolul al XV-lea.

Micii vizitatori vor fi cu siguranţă captivaţi de jocurile şi demonstraţiile reconstituite de Organizaţia Naţională a Cercetaşilor din România, de Asociaţia Cercetaşilor Tradiţionali din România, ACT-RO, precum şi de Asociaţia "Fraţii Dimăncescu".

Nici secţiunea de fotografii şi filme documentare nu este mai prejos întrucât vor putea fi vizionate materiale cu tematică istorico-militară la cinematograful de campanie amenajat special pentru această ocazie. Iar redacţia online Redescoperă istoria va prezenta publicului o selecţie de publicaţii şi fotografii din perioada Primului Război Mondial.

La aceste manifestări vor fi şi suite de diverse antichităţi şi mici obiecte militare de epocă oferite pentru vânzare de către colecţionari.

În plus, fanfara militară a Serviciului Muzicilor Militare va încânta auditoriul cu concerte de muzică militară şi de epocă. Din viaţa de ostaş nu putea lipsi "hrana de război", fasolea cu cârnaţi. Pregătită la bucătăria de campanie, vizitatorii vor putea să guste această mâncare tradiţională.

La eveniment vor participa şi alte muzee cu specific militar, precum Muzeul Pompierilor, Muzeul Jandarmeriei, Muzeul Poliţiei de Frontieră Giurgiu şi Muzeul Poliţiei Târgovişte, care vor prezenta aspecte din activităţile lor.

Intrarea la evenimentele organizate pe 9 şi 10 mai este liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici