Descoperire arheologică: spectatorii din Colosseum primeau gustări în timpul luptelor cu gladiatori

  • Gustări romane antice au fost găsite în săpăturile de la Colosseum.
  • Se pare că spectatorii din arena de gladiatori din Roma consumau măsline, fructe şi nuci în timpul evenimentelor sângeroase, au descoperit arheologii.
4889 afișări
Imaginea articolului Descoperire arheologică: spectatorii din Colosseum primeau gustări în timpul luptelor cu gladiatori

Fragmente de smochine, struguri, cireşe, mure, nuci şi altele au fost descoperite în situl arheologic. De asemenea, arheologii au găsit oase de urşi şi de feline mari care probabil au fost folosite în jocurile din arenă.

Descoperirile au fost făcute de arheologii care au examinat canalele monumentului vechi de 2.000 de ani, potrivit BBC.

Relicvele oferă o imagine asupra „experienţei şi obiceiurilor celor care veneau în acest loc în timpul zilelor lungi dedicate spectacolelor", a declarat Alfonsina Russo, directorul Parcului Arheologic Colosseum.

Studiul a început în ianuarie 2021 şi a presupus curăţarea a aproximativ 70 de metri de canale de scurgere şi canalizare sub Colosseum.

Arhitecţii şi arheologii specialişti au folosit roboţi ghidaţi de cabluri pentru a naviga prin sistemul complex de drenaj al arenei, ajutându-i să înţeleagă viaţa de zi cu zi din Roma antică, precum şi structurile hidraulice vechi, au declarat cercetătorii.

Colosseum a fost cel mai mare amfiteatru din Imperiul Roman şi era faimos pentru că găzduia lupte de gladiatori şi alte spectacole publice în faţa unor mulţimi de zeci de mii de oameni. În timpul săpăturilor au mai fost descoperite monede antice din diferite perioade ale Imperiului Roman.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici