Descoperire fără precedent. Cele mai clare fotografii ale suprafeţei solare

Zona turbulentă a suprafeţei Soarelui a fost surprinsă în detaliu cu ajutorul telescopului solar Inouye din Hawaii. Imaginile deosebit de clare nu au niciun precedent istoric, potrivit The Guardian.

3338 afișări
Imaginea articolului Descoperire fără precedent. Cele mai clare fotografii ale suprafeţei solare
Fotografiile dezvăluie un nivel ascuns al Soarelui, aducând brusc în atenţie o zonă neobişnuită a suprafeţei acestuia, a relatat The Guardian. „Acestea sunt imaginile cu cea mai înaltă rezoluţie a suprafeţei solare realizate vreodată”, a declarat Thomas Rimmele, directorul proiectului Inouye. „Ceea ce credeam în trecut că arată ca un punct luminos s-a dovedit a fi o structură compusă din multe fragmente.”
 
Imaginile dezvăluie structurile granulare de la nivelul Soarelui, fiecare dintre acestea echivalând dimensiunea Franţei. Coloanele crescânde de plasmă, supraîncălzite la aproape 6.000 de grade Celsius, apar ca puncte luminoase în centrul fiecărei unităţi, marcând epicentre ale eliberării violente de căldură din interior către suprafaţă. Pe măsură ce plasma se răceşte, coloanele se retrag prin canale înguste, între granulele alăturate.
 
Rezoluţia de 30 de kilometri a telescopului Inouye din Hawaii este de peste două ori mai mare decât a următoarelor cele mai bune observatoare solare. Detaliile complexe descoperite cu ajutorul acestuia vor contribui la îmbunătăţirea înţelegerii comportamentului Soarelui şi vor permite predicţia mai exactă a ciclurilor sale de activitate.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici