- Home
- Life-Inedit
- (01.06.2019, 08:47)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Descoperire revoluţionară: O ciupercă, îmbunătăţită cu o toxină de păianjen, poate extermina 99% din ţânţarii purtători de malarie
O ciupercă, îmbogăţită genetic cu o toxină de păianjen, poate ucide rapid un număr uriaş de ţânţari purtători de malarie, arată un studiu desfăşurat în Burkina Faso, ţară africană afectată de această boală.
509 afișări

Descoperire revoluţionară: O ciupercă, îmbunătăţită cu o toxină de păianjen, poate extermina 99% din ţânţarii purtători de malarie
Mai multe teste efectuate de oamenii de ştiinţă arată că 99% din ţânţarii purtători de malarie pot fi eliminaţi cu ajutorul ciupercii. Cercetătorii arată că ţinta lor nu este să provoace dispariţia insectelor, ci să le împiedice să mai răspândească boala cruntă. Malaria, care se împrăştie numai prin intermediul ţânţarilor femele, ucide aproximativ 400.000 de oameni anual şi afectează aproximativ 219 milioane de persoane în fiecare an, scrie BBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Jane Fonda a rămas cu o tăietură pe față după palma dată de Jennifer Lopez: „Nu și-a cerut niciodată scuze”
-
Victorie pentru industria auto germană. Comisia Europeană şi Germania ajung la un acord în disputa privind interzicerea motoarelor cu ardere internă
-
Accident feroviar la Galaţi cu mai multe victime. O locomotivă a lovit un vagon în care se aflau călători
-
Un avion a aterizat de urgenţă la Otopeni după ce pilotul a leşinat
Studiul a fost efectuat de cercetători de la Universitatea din Maryland, SUA, cu ajutorul unui institut de cercetări din Burkina Faso. Ei au identificat ciuperca, denumită Metarhizium pingshaense, care afectează natural ţânţarii, şi au îmbogăţit-o genetic cu o toxină produsă de Păianjenul australian cu pânză-pâlnie. Toxina străpunge pielea insectelor, facilitând accesul ciupercii către organele insectei.
”Aceste rezultate sunt încurajatoare, însă trebuie să efectuăm noi teste”, a declarat Tony Nolan, unul dintre cercetătorii care s-au ocupat de studiu.



Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



PROSPORT.RO

CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe