DiCaprio, într-un film politic regizat de George Clooney

Actorul american Leonardo DiCaprio va juca într-o adaptare pentru marele ecran a unei piese de teatru despre jocurile de culise din timpul unei campanii prezidenţiale americane care ar putea fi regizată de George Clooney, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului DiCaprio, într-un film politic regizat de George Clooney

DiCaprio, într-un film politic regizat de George Clooney

DiCaprio, în vârstă de 32 de ani, nominalizat pentru a treia oară anul acesta la premiile Oscar pentru rolul său din filmul "Diamantul sângeriu", va avea rolul principal într-o adaptare pentru marele ecran a piesei de teatru "Farragut North", scrisă de un fost colaborator al lui Howard Dean, unul dintre candidaţii necâştigători din partea Partidului Democrat la prezidenţialele din 2004.

Filmul va fi produs de companiile lui DiCaprio şi Clooney pentru studiourile Warner Bros, potrivit publicaţiei Variety.

"Farragut North", piesă de teatru care anul viitor va fi pusă în scenă pe Broadway, prezintă povestea unui tânăr director de comunicare al unui candidat la Casa Albă, care descoperă lumea crudă a politicii la contactul cu rivalii săi mai experimentaţi decât el.

DiCaprio, care în ultimii ani a încercat să scape de imaginea sa de "idol al adolescenţilor", şi-a multiplicat proiectele cinematografice cu tentă politică. El va juca într-un film despre prăbuşirea companiei energetice Enron, produs de Warner Bros., bazat pe cartea "Conspiracy of Fools" scrisă de reporterul New York Times Kurt Eichenwald. Recent, DiCaprio a lansat un documentar cu tentă ecologistă produs chiar de el, "A 11-a oră".

George Clooney, câştigător al unui premiu Oscar pentru rolul din "Syriana", şi-a lansat recent filmul "Michael Clayton". Actorul va semna scenariul unui film politic despre colaborarea dintre CIA şi Hollywood pentru eliberarea unor ostatici americani reţinuţi în Teheran, în 1979, în care va deţine şi unul dintre roluri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici