Dronele militare Blackwing pot fi lansate de sub apă, de pe submarine sau vehicule autonome

Marina americană şi-ar putea îmbogăţi în curând arsenalul de drone cu noi modele de mici dimensiuni capabile să fie lansate de sub apă, de pe submarine sau vehicule submersibile autonome, notează Go4it.

2313 afișări
Imaginea articolului Dronele militare Blackwing pot fi lansate de sub apă, de pe submarine sau vehicule autonome

Dronele militare Blackwing pot fi lansate de sub apă, de pe submarine sau vehicule autonome (Imagine Octav Ganea / Mediafax Foto)

Dronele Blackwing, dezvoltate de compania AeroVironment, pot fi lansate din tuburi deja existente pe submarine - cele pentru contramăsuri acustice. Aparatele de zbor pot fi folosite pentru recunoaştere aeriană dar pot fi şi înarmate, potrivit producătorului.

Drona pe baza căreia a fost construit modelul „subacvatic”, numită Switchblade, a fost folosită deja cu succes în Irak şi Afghanistan, informează Go4it.

Blackwing a fost construită pentru a participa la programul „Advanced Weapons Enhanced by submarine UAS against mobile targets” lansat de marina americană şi finalizat în 2015.

În urma acestuia a fost recomandat sistemul produs de AeroVironment, iar US Navy a cerut fonduri din următorul buget pentru a achiziţiona 150 de drone.

Blackwing are o autonomie de peste o oră în zbor şi încorporează module pentru comunicaţii criptate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici