După-amiază muzicală Pavarotti, la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti

Institutul Italian de Cultură din Bucureşti, împreună cu celelalte institute italiane de cultură din lume, dedică tenorului Luciano Pavarotti o după-amiază muzicală, pe 8 octombrie, la o lună de la dispariţia muzicianului.

3 afișări
Imaginea articolului După-amiază muzicală Pavarotti, la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti

După-amiază muzicală Pavarotti, la Institutul Italian de Cultură din Bucureşti

Ambasadorul Daniele Mancini şi directorul Institutului Italian de Cultură, Alberto Castaldini, vor deschide seara muzicală dedicată tenorului, care va fi amintit atât prin proiectarea unor documente de arhivă rare, mărturii ale umanismului şi vocii sale, unice prin timbru şi sonoritate în istoria operei italiane, cât şi prin interpretarea unor arii celebre din opera italiană de câteva tinere talente române ale artei lirice.

Potrivit institutului, programul muzical va cuprinde arii din operele "Trubadurul", "Don Carlos" şi "Aida", de Giuseppe Verdi, interpretate de soprana Elisabeta Georgiana Marin, precum şi fragmente din "Fiica regimentului", de Gaetano Donizetti, "Tourandot" de Giacomo Puccini, "Rigioletto" de Giuseppe Verdi şi "Granada" de Augustin Lara, în interpretarea tenorului Teodor Ilincăi.

Aceştia vor fi acompaniaţi la pian de Alexandru Petrovici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici