Dustin Hoffman va juca într-o miniserie TV despre familia Medici

Actorul american Dustin Hoffman va juca într-o miniserie TV despre influenta familie Medici din timpul Renaşterii italiene, în care a fost distribuit şi actorul Richard Madden, devenit cunoscut graţie serialului "Urzeala tronurilor", informează allocine.fr.

268 afișări
Imaginea articolului Dustin Hoffman va juca într-o miniserie TV despre familia Medici

Dustin Hoffman va juca într-o miniserie TV despre familia Medici (Foto: AFP / Mediafax Foto)

După "Jeanne d'Arc", din 1999, starul hollywoodian a evitat cu obstinaţie filmele istorice, însă el ar putea reveni într-o astfel de producţie, cu ocazia unei miniserii de televiziune inspirată din istoria familiei Medici.

Astfel, Dustin Hoffman îl va interpreta pe Giovanni de Medici, patriarhul acestei familii italiene, într-o miniserie în care Richard Madden, interpretul personajului Robb Stark din "Urzeala tronurilor", va juca rolul principal.

Medici a fost o familie italiană extrem de influentă în Renaştere, mai ales pe plan financiar şi politic, în oraşul Florenţa.

Noua producţie de televiziune, intitulată "Medici: Masters of Florence", va prezenta ascensiunea familiei Medici şi influenţa ei asupra oraşului pe care l-a guvernat.

Miniseria va fi produsă de Frank Spotnitz şi Lux Vide, pe baza unui scenariu scris de Frank Spotnitz şi Nicholas Meyer. Producţia TV va fi difuzată de postul public RAI în Italia şi va fi distribuită pe plan internaţional de compania Wild Bunch.

Dustin Hoffman şi-a câştigat celebritatea datorită rolului studentului timid, îndrăgostit de o femeie matură, în filmul "Absolventul", care i-a adus şi prima nominalizare la Oscar, în 1967. Au urmat apoi roluri memorabile, printre care s-au numărat cel al ratatului din "Cowboy-ul de la miezul nopţii" (1969), al travestitului din "Tootsie" (1982), al tatălui nevrotic din "Kramer contra Kramer" (1980) şi al bărbatului autist din memorabilul "Rain Man" (1988).

Actorul american, al doilea copil al unui cuplu de evrei cu rădăcini româneşti şi ucrainene, s-a născut în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, în 1937. Dustin Hoffman a fost recompensat cu două premii Oscar, cinci Globuri de Aur, trei premii BAFTA şi un premiu Emmy.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici