Elena Gheorghe va avea un tron pe scena de la Eurovision

Elena Gheorghe, reprezentanta României la Eurovision, va avea un tron pe scena concursului a cărui primă semifinală va avea loc marţi, la Olympiysky Arena din Moscova, informează TVR.

288 afișări
Imaginea articolului Elena Gheorghe va avea un tron pe scena de la Eurovision

Elena Gheorghe va avea un tron pe scena de la Eurovision (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

O mare parte din grijile delegaţiei României la Eurovision s-au risipit miercuri seară, odată cu sosirea la Moscova a unui foarte important element din scenografia show-ului Elenei - un tron imens, care, alături de costumaţia şi grafica recitalului, face parte din interpretarea modernă a mitului ielelor, conceptul reprezentaţiei româneşti pe scena Eurovision. La prima repetiţie, din cauza faptului că acest tron era încă reţinut în vamă, Elena a folosit un simplu scaun, însă acest lucru nu se va mai întâmpla vineri, la cea de-a doua repetiţie.

"Tronul ielelor" este o piesă impunătoare care, chiar dacă este confecţionată din poliuretan şi fibră de sticlă, are un suport metalic ce face ca întreaga piesă să depăşească 100 de kilograme. Tehnicienii din culise vor avea dificila sarcină de a introduce în scenă şi de a evacua acest tron în numai câteva secunde, lucru destul de greu de făcut. Tronul are un sistem interior de rotaţie ce permite ca, în timpul reprezentaţiei, să se schimbe în funcţie de regia show-ului.

Elena va concura în semifinala Eurovision de marţi cu piesa "The Balkan Girls", compusă de Laurenţiu Duţă. Semifinalele Eurovision vor avea loc marţi (12 mai) şi joi (14 mai), urmând ca finala să se desfăşoare pe 16 mai, toate fiind transmise în direct pe TVR 1 şi TVR Internaţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici