Fake news despre moartea regizorului grec Costa-Gavras

O informaţie potrivit căreia regizorul grec Costa-Gavras a murit, joi, a apărut pe Associated Press timp de o oră, ulterior agenţia anunţând că informaţia a fost atribuită unui cont de twitter al ministrului Culturii elen, care s-a dovedit a fi fals.

498 afișări
Imaginea articolului Fake news despre moartea regizorului grec Costa-Gavras

Fake news despre moartea regizorului grec Costa-Gavras

"Costa-Gavras este în viaţă şi a apărut joi într-o emisiune de televiziune", a menţionat o variantă corectată a ştirii.

Agenţia a precizat, ulterior difuzării ştirii, că informaţia a fost oferită de pe un cont fals atribuit în mod eronat ministrului Culturii din Grecia, Mysini Zorba.

Gavras este cunoscut pentru peliculele cu tentă politică, filmul său din 1969, "Z", cu Jean-Louis Trintignant în rolul principal fiind distins cu premiul Oscar.

În 2001, Costa Gavras a filmat la Bucureşti pentru pelicula sa "Amen", şi a povestit că în timpul petrecut în Capitală, membrii echipei sale au fost jefuiţi de şase ori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici