Fanii Radiohead nu au plătit nimic pentru noul album

O treime dintre persoanele care şi-au rezervat cel mai recent album al trupei Radiohead, disponibil de miercuri în exclusivitate pe internet, au ales să nu plătească nimic pentru descărcare, informează cotidianul The Times, transmite AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Fanii Radiohead nu au plătit nimic pentru noul album

Fanii Radiohead nu au plătit nimic pentru noul album

Pe 1 octombrie, membrii grupului de rock britanic Radiohead au anunţat că noul lor album, "In Rainbows", lansat pe 10 octombrie, va putea fi achiziţionat exclusiv de pe internet la un preţ stabilit de fiecare cumpărător.

Un sondaj online realizat de Record of the day, la care au participat aproape 3.000 de persoane care au descărcat albumul, a scos la iveală faptul că o treime dintre cumpărători nu au plătit nimic pentru acesta.

Făcând clic pe numele albumului, cumpărătorul este direcţionat în câteva secunde pe un site consacrat celui de-al şaptelea album al trupei Radiohead - www.inrainbows.com - unde poate să se înscrie pentru a descărca cele zece melodii disponibile.

În ceea ce priveşte preţul, "faci cum vrei", indică site-ul de internet. Cumpărătorul poate introduce o sumă cuprinsă între 0 şi 99 de lire sterline (143 de euro).

Grupul nu a oferit deocamdată nici un fel de informaţii despre numărul de descărcări şi suma totală încasată.

Potrivit aceluiaşi sondaj publicat de The Times, preţul mediu achitat de cumpărători a fost de 4 lire sterline (5,78 euro). 67 de persoane au plătit peste 10 lire sterline (14,45 euro) şi aproximativ 12 persoane au plătit peste 40 de lire sterline (57 de euro).

351 de persoane au cumpărat caseta specială pusă la dispoziţia fanilor de trupa Radiohead, care costă 57 de euro şi care va fi fabricată la comandă începând cu 3 decembrie. Caseta conţine noul album pe CD şi disc de vinil, un al doilea CD cu opt noi cântece suplimentare şi fotografii în format digital, textele melodiilor şi ilustraţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici