Festivalul de modă Pasarela, între 27 şi 31 mai, la Bucureşti

Cea de-a doua ediţie a festivalului de modă Pasarela, care va avea loc între 27 şi 31 mai, la Bucureşti, va reuni moda din Franţa, dar şi noile tendinţe din designul românesc, urmând să prezinte noi colecţii, precum şi o serie de filme inspirate din lumea modei, ca premiera "Coco avant Chanel".

219 afișări
Imaginea articolului Festivalul de modă Pasarela, între 27 şi 31 mai, la Bucureşti

Festivalul de modă Pasarela, între 27 şi 31 mai, la Bucureşti (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Ediţia de anul acesta va fi mai importantă, mai deosebită şi va reuni mai mulţi invitaţi", a declarat joi, într-o conferinţă de presă, Henri Paul, ambasadorul Franţei la Bucureşti.

"Pasarela de anul acesta înseamnă şi personalităţi de prestigiu - Didier Grumbach de la Institutul Francez de Modă va susţine o conferinţă - «Două secole de modă...», a mai anunţat ambasadorul, menţionând că printre invitaţii ediţiei de anul acesta se mai numără creatorul de modă francez Richard René, care-şi va prezenta în avanpremieră la Bucureşti noua colecţie, precum şi designerul autohton Adrian Oianu.

De asemenea, Henri Paul a mai dezvăluit că Pasarela va prezenta şi patru expoziţii de fotografie inspirate de modă, iar o altă dimensiune a festivalului va fi dată de prezentările de film, printre care şi premiera peliculei "Coco avant Chanel", în care actriţa franceză Audrey Tautou intră în pielea faimoasei Coco Chanel.

"Un alt element nou va fi un târg de modă care va pune în valoare creaţiile designerilor români", a mai menţional Henri Paul.

Pasarela, festival de modă organizat de Ambasada Franţei în România şi Institutul Francez din Bucureşti, în colaborare cu Institutul Francez de Modă din Paris, doreşte să promoveze creaţiile designerilor români din cele două capitale şi să facă cunoscute valorile industriei de modă franceze publicului român.

Festivalul va debuta pe 27 mai, la Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), cu un omagiu adus regretatului maestru al modei franceze Yves Saint-Laurent.

În a doua zi de festival, Didier Grumbach va susţine conferinţa "Două secole de modă...", şi va fi vernisată expoziţia "Eleganţa românească", realizată cu costume de epocă din colecţia particulară a Adinei Nanu, în Sala Auditorium a MNAR.

De asemenea, la Institutul Francez din Bucureşti vor fi prezentate colecţiile semnate de Andrei Cliţan şi István Cîmpan, finalişti ai concursului Espoir Mode, în timp ce la Sala Dalles va fi prezentată colecţia lui Adrian Oianu.

A treia zi de festival, 29 mai, se va muta la Muzeul Naţional de Artă Contemporană, care va găzdui vernisajele expoziţiilor de fotografie semnate de Mihai Oroveanu, Dan Pierşinaru şi Adrian Bulboacă. La Institutul Francez din Bucureşti va avea loc prezentarea colecţiilor semnate de Anca Ioana Petrea şi Laura Popoviciu, finaliste ale concursului Espoir Mode.

Târgul de Modă va avea loc pe 30 mai, între orele 11.00 şi 18.00, la Institutul Francez din Bucureşti, unde va fi vernisată şi expoziţia de artă contemporană "H' art".

Prezentarea creatorului francez invitat, Richard René, va avea loc seara, într-o ceremonie de gală care se va desfăşura la Ambasada Franţei, când va fi desemnat şi laureatul festivalului.

Pe 31 mai, Sala Elvira Popescu a Institutului Francez va găzdui selecţia de lungmetraje reunite sub titlul "Moda şi filmul" - "Prêt à porter", de Robert Altman, premiera "Coco avant Chanel", de Anne Fontaine, "Brodeuses", de Eléonore Faucher, şi documentarul "Yves Saint Laurent: 5 avenue Marceau PARIS", de David Teboul.

Reprezentanţi ai organizatorilor festivalului au infirmat zvonurile potrivit cărora Carla Bruni-Sarkozy ar urma să ia parte la festival.

Vezi şi:

GALERIE FOTO - Moda ca artă

GALERIE FOTO - Pamela Anderson, imaginea unei colecţii Vivienne Westwood

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici