Festivalul Sănătăţii şi Frumuseţii din natură - Lavender Fest: Ateliere de wellness, muzică, vin, târguri - FOTO

A doua ediţie a Festivalului Sănătăţii şi Frumuseţii din natură-Lavender Fest,va avea loc pe 18 iunie,de la ora 13:00,în satul Cobusca Nouă,raionul Anenii Noi,din Republica Moldova,lângă un lan de levănţică, evenimentul reunind ateliere de wellness,un târg de artizanat,muzică live şi alte surprize.

409 afișări
Imaginea articolului Festivalul Sănătăţii şi Frumuseţii din natură - Lavender Fest: Ateliere de wellness, muzică, vin, târguri - FOTO

Festivalul Sănătăţii şi Frumuseţii din natură - Lavender Fest: Ateliere de wellness, muzică, vin, târguri - FOTO

Evenimentul este susţinut de concursul anual de proiecte, organizat de Ministerul Culturii, de Agenţia Naţională a Turismului şi de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova. Ministrul Culturii, Monica Babuc, s-a arătat şi de această dată deschisă să susţină Lavender Fest, considerând acest festival demn de suportul oferit de instituţia pe care o conduce.

Doina Nistor, Director al Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova a declarat cu acest prilej: ”În ultimii ani, în Moldova se atestă un bum al festivalurilor. Acestea sunt recunoscute în lumea întreagă drept cel mai eficient instrument pentru dezvoltarea oraşelor, regiunilor, dar şi pentru atragerea turiştilor. Sunt mai eficiente chiar şi decât muzeele şi nu necesită investiţii mari de infrastructură. De aceea, anul acesta în cadrul Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova susţinem în jur de 15 evenimente care au potenţial turistic, printre care şi evenimentele Klumea: Lavander Fest, Ia Mania, Mai dulce etc. Vom facilita şi un calendar anual al evenimentelor, astfel încât turiştii să-şi poată planifica din timp participarea.”

În Zona Conferinţă Despre Sănătate, participanţii vor putea asculta prezentări ale mai multor speakeri pe diverse teme de sănătate.

De la ora 14:00, Veronica Kalcev, aromoterapeută şi specialistă în nutriţie de la Centrul de Medicina Alternativa Veiany va vorbi despre utilitatea uleiului de levănţică în diverse probleme de sănătate, iar Artiom Tcaciov, Director Eat & Fit, va susţine de la 14:40 prezentarea pe tema „Ce ar trebui sa conţină o alimentaţie sănătoasă sau cum mânânci când faci mai puţină mişcare?”.

De asemenea, la 15:10, Lucia Berdos de la BERD’s SPA va vorbi despre detoxifiere şi legătura cu procedurile SPA, urmând ca Tamara Schiopu, Fondator Etno-Gastronomica, să povestească de la ora 16:10 despre produsele eco autohtone de sezon şi întrebuinţarea lor, ziua continuând şi cu alte ateliere interesante despre igiena corectă, sculptoplastie sau obiceiuri pentru o viaţă echilibrată.

În Zona Culinară a Festivalului, peste 60 de participanţi vor servi bucate exclusiv vegetariene, proaspete şi din ingrediente de sezon, jumătate din participanţi fiind locuitori ai satului Cobusca Nouă, care cu mult entuziasm pregătesc bunătăţi pentru vizitatatori.

În premieră pentru evenimentele K Lumea, va exista o Zona Wine Friendly, sub umbrela Wine of Moldova unde peste 10 producători locali de vinuri vor oferi produsele lor spre degustare, iar pictoriţa Nicoleta Vacaru va organiza între 14 şi 18.00 un atelier inedit de pictat cu vin la care doritoriii se pot înscrie.

La Târgul de Artizanat, peste 70 de artişti vor prezenta produsele lor, dar şi micile colecţii create special pentru Lavender Fest.

În cadrul festivalului se va desfăşura Art Lavanda, un concurs de artă inspirată din levănţică, în care s-au înregistrat peste 25 de participanţi cu lucrările lor. Premiul mare este o tabletă şi sticle de vin oferite de productării locali.

Din Inimă Branduri din Moldova adună câteva branduri pregătite cu oferta de vacanţă îi cheamă pe doritori să susţină producătorii locali.

În Zona Copiilor, cei mai mici vor putea picta, decupa, confecţiona diverse obiecte, sări pe trambulină sau se pot da cu scrânciobul, iar în Zona Spa, vizitatorii vor putea rezerva o sesiune express de masaj chiar în câmp de levănţică.

Întreg lanul de levănţică se va transforma într-un studio foto, cu decoruri delicate şi fotografi profesionişti care vor fi gata să facă o şedinţă foto profesionistă contra unui cost simbolic.

Formatul muzical al festivalului presupune o atmosferă relaxată şi meditativă, alternată cu câteva ateliere de yoga, conduse de Igor Babileov. La Lavander Fest, vor fi prezente formaţii precum Elite Quartet (Moldova), Art Labirint (Moldova), Trupa ANIMO (Moldova), dar şi trupa Golan din România.

Organizatorii festivalului recomandă şi un cod vestimentar all white, dar şi haine mai groase, îndemnându-i pe vizitatori să vină cu umbrele, plapume.

Satul Cobusca Nouă se află la o distanţă de 35 km de Chişinău. Pentru cei care vor veni cu maşina şi nu cunosc traseul, vor fi indicatoare de-a lungul drumului. Pentru cei care nu au transport personal, se vor organiza microbuze speciale, din sectorul Botanica, de la staţia terminus a troleibuzului 22.

Biletele sunt disponibile pe site-ul https://iticket.md/event/lavender-fest-2016/, dar acestea vor fi valabile şi la intrare. Pensionarii (la prezentarea carnetului de pensionar) şi copii până la 12 ani intră gratuit.

Cu hashtag-ul oficial #LavenderFest #klumea vizitatorii sunt încurajaţi să posteze imagini pe Instagram şi pe Facebook, iar cele mai spectaculoase imagini vor fi răsplătite de organizatori cu suvenire K Lumea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici