Filmul "12 Years a Slave", marele câştigător la gala Independent Spirit Awards 2014

Lungmetrajul "12 Years a Slave" a fost marele câştigător al galei Independent Spirit Awards, obţinând sâmbătă seară cinci trofee, inclusiv pentru "cel mai bun film", la acest eveniment care s-a desfăşurat cu o zi înainte de ceremonia de decernare a premiilor Oscar.

122 afișări
Imaginea articolului Filmul "12 Years a Slave", marele câştigător la gala Independent Spirit Awards 2014

Steve McQueen (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Cea de-a 29-a gală Independent Spirit Awards a avut loc, ca de obicei, într-un cort instalat pe plaja Santa Monica (California), informează Variety.

Nominalizat la şapte categorii de premii, lungmetrajul "12 Years a Slave" a mai câştigat trofeele la categoriile "cel mai bun regizor" (Steve McQueen), "cel mai bun scenariu" (John Ridley), "cea mai bună actriţă în rol secundar" (Lupita Nyong'o) şi "cea mai bună imagine" (Sean Bobbitt).

Filmul "12 Years a Slave" a fost bine primit de criticii de specialitate şi este deja considerat un concurent cu şanse reale în cursa pentru Oscaruri. "12 Years a Slave" spune povestea emoţionantă a unui bărbat de culoare care, deşi era liber, a fost vândut ca sclav.

Tot la gala de sâmbătă seară, Matthew McConaughey a câştigat premiul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru prestaţia din filmul "Dallas Buyers Club", în timp ce Jared Leto a primit premiul pentru "cel mai bun actor în rol secundar", pentru rolul pe care l-a interpretat în aceeaşi peliculă.

De asemenea, Cate Blanchett a fost recompensată cu trofeul la categoria "cea mai bună actriţă", pentru rolul său din pelicula "Blue Jasmine".

Pelicula "La vie d'Adèle - Chapitres 1 et 2/ Blue Is the Warmest Color" a primit premiul Independent Spirit pentru cel mai bun film străin.

"Fruitvale Station" a câştigat premiul Independent Spirit pentru cel mai bun film de debut, în timp ce Bob Nelson a câştigat premiul pentru cel mai bun scenarist debutant, pentru "Nebraska", iar "20 Feet From Stardom", de Morgan Neville, a primit premiul pentru cel mai bun documentar.

Nat Sanders a câştigat premiul Independent Spirit pentru cel mai bun montaj, pentru pelicula "Short Term 12".

La gala de sâmbătă seară au mai fost acordate trofeul "John Cassavetes" ("This Is Martin Bonner"), Piaget Producers Award (Toby Halbrooks şi James M. Johnston) şi premiul "Robert Altman ("Mud").

Independent Spirit Awards, decernate anual de asociaţia Film Independent din Los Angeles, reprezintă un eveniment major pentru filmele realizate în afara marilor studiouri de la Hollywood şi care au nevoie de promovare înainte de începerea sezonului ce precede premiile Oscar.

Independent Spirit Awards aduc un omagiu filmelor americane cu buget redus, selectate pe baza unor criterii precum originalitate, subiecte provocatoare şi gradul de finanţare independentă. Limita maximă de buget este de 20 de milioane de dolari - aproximativ o treime din bugetul mediu al unui film de studio -, potrivit datelor oferite, în 2006, de Motion Picture Association of America.

În februarie 2013, lungmetrajul "Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook" a fost marele câştigător la gala Independent Spirit Awards, adjudecându-şi patru trofee - cel mai bun film, cel mai bun regizor (David O. Russell), cel mai bun scenariu (David O. Russell) şi cel mai bun rol principal feminin (Jennifer Lawrence).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici