Filmul "Avatar" a doborât recordul de vânzări de DVD-uri în America de Nord

"Avatar" a stabilit un nou record, devenind filmul cu cele mai rapide vânzări în America de Nord, graţie celor 6,7 milioane de DVD-uri şi discuri Blu-ray vândute în primele patru zile de la lansare, informează bbc.co.uk.

25 afișări
Imaginea articolului Filmul "Avatar" a doborât recordul de vânzări de DVD-uri în America de Nord

Filmul "Avatar" a doborât recordul de vânzări de DVD-uri în America de Nord

Acest film SF 3D regizat de James Cameron, lansat în Statele Unite ale Americii şi Canada pe 22 aprilie, a vândut 4 milioane de DVD-uri şi 2,7 milioane de discuri Blu-ray.

Încasările generate din aceste vânzări au totalizat 130 de milioane de dolari.

Precedentul record din America de Nord era deţinut de filmul "Cavalerul negru" şi a fost stabilit în 2008.

Reprezentanţii studiourilor producătoare, 20th Century Fox, au spus că au ales data de 22 aprilie, Ziua Mondială a Pământului, pentru a marca tematica ecologistă din "Avatar".

Realizat sub forma unui thriller science-fiction de aventuri, care prezintă povestea unui puşcaş marin infiltrat pe o planetă populată de extratereştri uriaşi şi albaştri, "Avatar" este considerat, totodată, cel mai scump film din istorie, cu un buget de 500 de milioane de dolari (300 de milioane pentru producţie şi 200 de milioane pentru marketing).

În ianuarie, "Avatar" a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istorie, depăşind vechiul record, de 1,843 miliarde de dolari, deţinut de "Titanic", regizat de acelaşi James Cameron.

Cifrele nu iau în considerare însă indicii de inflaţie şi nu au ţinut cont de costul mai ridicat al biletelor de la cinematografele 3D.

Săptămâna trecută, James Cameron a declarat pentru Los Angeles Times că "Avatar" va fi lansat din nou în circuitul sălilor de cinema, în această vară, şi că va avea şapte minute suplimentare. Regizorul canadian a adăugat cu aceeaşi ocazie că intenţionează să regizeze o continuare a acestei pelicule, iar acţiunea din "Avatar 2" se va desfăşura în oceanele de pe planeta Pandora.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici