Filmul "Avatar" va fi relansat în cinematografe în această vară

Filmul de animaţie 3D "Avatar" va fi relansat în sălile de cinematograf în această vară şi va conţine şase minute suplimentare, ce nu au fost incluse în versiunea iniţială a filmului, a declarat regizorul James Cameron, într-un interviu recent, informează bbc.co.uk.

150 afișări
Imaginea articolului Filmul "Avatar" va fi relansat în cinematografe în această vară

Filmul "Avatar" va fi relansat în cinematografe în această vară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Filmul nostru («Avatar», n.r.) a rulat cu casa închisă în cinematografele IMAX până în momentul în care am fost obligaţi prin contract să retragem filmul din circuitul cinematografic pentru a face loc peliculei «Alice în Ţara Minunilor». Ştim deci că acolo am lăsat ceva bani pe masă", a declarat James Cameron.

Regizorul canadian a mărturisit, totodată, că acţiunea din "Avatar 2" va avea loc în oceanul de pe planeta Pandora.

Oceanul de pe Pandora va fi "la fel de bogat, de divers şi de imaginativ" ca şi pădurile din "Avatar".

Cineastul canadian a lăsat astfel să se înţeleagă că filmele 3D "Alice în Ţara Minunilor" şi "Înfruntarea titanilor" au fost lansate la un interval de timp mult prea scurt după "Avatar", iar acest lucru înseamnă că nu au existat suficiente săli de cinematograf pentru a asigura filmului "Avatar" o durată de viaţă corespunzător de lungă în sălile de cinematograf.

Până la relansarea în cinema a "Avatar", filmul va apărea pe piaţă şi în format DVD, însă James Cameron consideră că spectatorii care au văzut deja filmul acasă vor dori să îl vadă apoi şi pe marele ecran.

"Avatar", cel mai aşteptat film al anului 2009, a fost distins cu trei premii Oscar, pentru cea mai bună regie artistică, cea mai bună imagine şi cele mai bune efecte vizuale şi cu două premii Globul de Aur pentru cel mai bun film - dramă şi cel mai bun regizor (James Cameron).

"Avatar" a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, vânzând bilete în valoare de 2,71 miliarde de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici