Filosoful francez Andre Garz şi soţia sa s-au sinucis

Filosoful francez Andre Garz, în vârstă de 84 de ani şi soţia lui, de 83 de ani, s-au sinucis, luni, în casa lor din Vonson, relatează site-ul leprogres.fr.

2 afișări

Un prieten al familiei a descoperit tragedia, după ce a găsit pe uşa acestora mai multe mesaje care cereau “informarea Jandarmeriei franceze”.

Corpurile soţilor erau aşezate unul lângă celălalt, iar lângă ei erau mai multe bileţele de adio adresate rudelor şi prietenilor.

Născut în februarie 1923, la Viena şi stabilit mai târziu în Franţa, Andre Gronz era considerat un gânditor al ecologiei politice şi anticapitalismului. Împreună cu prietenul său Jean Daniel, el a fondat, în 1964, Noul Observator, cunoscut azi sub numele de Michel Bosquet.

Soţia filosofului, Dorien, suferea de o boală incurabilă de mai mulţi ani.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici