Foo Fighters a lansat un mini-album dedicat victimelor atentatelor de la Paris. "Saint Cecilia" este disponibil gratuit - VIDEO

Trupa Foo Fighters şi-a luat prin surprindere fanii din lumea întreagă şi a lansat un EP, intitulat "Saint Cecilia", pe care l-a dedicat victimelor din atentatele teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie, informează contactmusic.com.

217 afișări
Imaginea articolului Foo Fighters a lansat un mini-album dedicat victimelor atentatelor de la Paris. "Saint Cecilia" este disponibil gratuit - VIDEO

Foo Fighters a lansat un EP dedicat victimelor atentatelor din Paris (Imagine: aclfestival.com)

EP-ul "Saint Cecilia" este deja disponbil, gratuit, pe site-ul oficial al trupei americane şi include cinci piese noi. Formaţia a dedicat acest EP "tuturor acelora care au avut de suferit de pe urma atrocităţilor din Paris". Extended play (EP) este denumirea dată înregistrărilor pe vinil sau CD care sunt prea lungi pentru a fi numite single-uri, dar prea scurte pentru a fi calificate drept albume.

Dave Grohl, solistul trupei Foo Fighters, a explicat într-un mesaj publicat pe site-ul formaţiei că, iniţial, EP-ul respectiv urma să fie lansat pentru a coincide cu încheierea turneului mondial al grupului. Însă, după evenimentele tragice de la Paris, proiectul "a căpătat o cu totul altă finalitate".

"Proiectul EP-ului «Saint Cecilia» a început în octombrie în acest an şi se dorea o celebrare a vieţii şi a muzicii. Conceptual vorbind, deoarece turneul nostru mondial urma să se încheie în această săptămână, am dorit să împărtăşim cu voi dragostea noastră pentru viaţă şi muzică, în schimbul a ceea ce şi voi ne-aţi oferit de-a lungul anilor", a spus Dave Grohl.

"Acum, există o nouă intenţie, ca aceste cântece să aducă puţină lumină într-o lume uneori atât de întunecată. Pentru a ne reaminti că muzica este viaţă şi că speranţa şi vindecarea merg mână în mână cu cântecele. Acest lucru nu ne poate fi luat niciodată. Pentru toţi aceia care au avut de suferit de pe urma atrocităţilor din Paris, pentru cei dragi şi prieteni, inimile noastre sunt acum alături de voi şi de familiile voastre. Vom reveni la Paris şi vom celebra viaţa şi iubirea încă o dată, într-o bună zi, prin muzica noastră. Aşa cum şi trebuie să fie".

EP-ul "Saint Cecilia" este disponibil spre descărcare şi streaming, gratuit, pe site-ul oficial al trupei Foo Fighters. Pe acelaşi site, rockerii americani îi încurajează pe fani să facă donaţii în beneficiul persoanelor afectate de atacurile teroriste de la Paris.

Atacurile teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie s-au soldat cu 130 de morţi.

Solistul şi chitaristul Dave Grohl a înfiinţat trupa Foo Fighters în 1995, în Seattle, după ce trupa Nirvana, unde cânta la tobe, s-a destrămat, în urma sinuciderii lui Kurt Cobain, în 1994. De-a lungul unei cariere de 20 de ani, Foo Fighters a lansat opt materiale discografice de studio, dintre care patru au primit premiul Grammy pentru cel mai bun album rock al anului. Precedentele şapte albume Foo Fighters au fost, de altfel, nominalizate la premiile Grammy.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici