Fosilele celui mai mare papagal din lume, descoperite în Noua Zeelandă. La ce înălţime ajungea pasărea preistorică | FOTO

Scheletul unui papagal gigant, de 1 metru înălţime, care a trăit în urmă cu 19 milioane de ani, a fost descoperit în apropiere de St Bathands, în Noua Zeelandă.

223 afișări
Imaginea articolului Fosilele celui mai mare papagal din lume, descoperite în Noua Zeelandă. La ce înălţime ajungea pasărea preistorică | FOTO

Fosilele celui mai mare papagal din lume, descoperite în Noua Zeelandă. La ce înălţime ajungea | FOTO

Având în vedere dimensiunile impresionate, se crede că pasărea nu putea să zboare şi era carnivoră. Aceasta cântărea aproximativ 7 kilograme, fiind de două ori mai mare decât un Kakapo, al doilea cel mai mare papagal din lume, scrie BBC.

”Nu mai există niciun alt papagal gigant în lume. Descoperirea este una semnificativă”, a declarat profesorul Trevor Worthy, paleontolog la Universitatea Dlinders din Australia şi autorul studiului despre papagalul uriaş.

Ciocul papagalului era atât de mare încât putea ”sparge orice întâlnea”, susţine şi Mike Archer, profesor la Universitatea din New South Wales, Australia.

Oamenii de ştiinţă susţin că, cel mai probabil, papagalul nu era agresiv, având în vedere că nu avea prădători naturali. ”Pasărea uriaşă stătea la sol, plimbându-se şi mâncând”, a adăugat profesorul Archer.

St Bathans este o zonă cunoscută pentru abundenţa de fosile din epica Miocen, care a început în urmă cu 23 de milioane de ani şi s-a încheiat în urmă că 5.3 milioane de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici