Fostul Mister Univers 1952 a împlinit 100 de ani. Cum s-a antrenat pentru a fi distins cu acelaşi premiu ca Arnold Schwarzenegger - VIDEO

Un fost Mister Univers, ediţia 1952, ajuns duminică la venerabila vârstă de 100 de ani, regretă doar că nu l-a întâlnit pe un alt câştigător al concursului, actorul Arnold Schwarzenegger. Manohar Aich, din India, a trecut prin multe încercări în viaţă, incluzând o perioadă în închisoare, până să ajungă una dintre personalităţile lumii culturismului.

2461 afișări
Imaginea articolului Fostul Mister Univers 1952 a împlinit 100 de ani. Cum s-a antrenat pentru a fi distins cu acelaşi premiu ca Arnold Schwarzenegger - VIDEO

Manohar Aich

Copiii, nepoţii şi strănepoţii lui Manohar Aich, care are doar 1.50 metri, s-au adunat duminică la reşedinţa lui din Calcutta pentru a-l sărbători pe fostul Mister Univers, informează The Huffington Post.

Arătându-şi muşchii şi zâmbetul, Aich spune că abilitatea lui de a trata problemele, fără prea mari griji, şi de a rămâne fericit când vremurile erau dificile, sunt secretele unei vieţi lungi. Asta şi o dietă simplă din lapte, fructe şi legume, împreună cu orez, linte şi peşte l-au ţinut sănătos.

Aich nu fumează şi nu consumă alcool. "Nu am vrut niciodată ca ceva să pună mâna pe mine. A trebuit să mă lupt să câştig bani încă de când eram tânăr, dar oricare era situaţia, am rămas fericit", a spus el.

Indianul a ajuns la închisoare pentru proteste la adresa colonizatorilor britanici şi a fost eliberat doar după obţinerea independenţei de către India, în 1947. În închisoare a început el să se antreneze serios. "Experienţa din închisoare m-a ajutat să mă pregătesc pentru campionatele mondiale. Mă pregăteam singur, câteodată şi 12 ore pe zi, fără echipament special". Gardienii au fost atât de impresionaţi de Aich încât i-au pregătit o dietă specială pentru a-l ajuta să se antreneze.

În 1950 a câştigat Mister Hercule, în 1951 a ieşit pe poziţia a doua la Mister Univers iar în 1952 a câştigat prestigiosul concurs.

Peste ani, Aich şi-a ajutat fiii să conducă o sală de culturism şi fitness. Până anul trecut, când a suferit un infarct, încă ridica greutăţi în sala proprie.

Printre regretele lui, Aich menţionează că nu a avut şansa să-l întâlnească pe un alt câştigător al Mister Univers, Arnold Schwarzenegger. În schimb, a savurat filmele lui. "Îmi plac incredibilele cascadorii pe care le face în filme", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici