FOTO Un bărbat a fost eliberat după 17 ani de închisoare, după ce a fost găsită sosia acestuia, în mod accidental

Un deţinut american care a petrecut 17 ani în închisoare pentru un jaf pe care nu l-a comis, a fost eliberat, după ce a fost găsită sosia acestuia, potrivit BBC.

1225 afișări
Imaginea articolului FOTO Un bărbat a fost eliberat după 17 ani de închisoare, după ce a fost găsită sosia acestuia, în mod accidental

FOTO Un bărbat a fost eliberat din închisoare după 17 ani, după ce a fost găsită sosia acestuia

Richard Anthony Jones din Kansas a fost eliberat din închisoare, după ce martorii au declarat că nu ar putea confirma cine este făptaşul , din cauza asemănării dintre cei doi bărbaţi, scrie BBC.
 
Astfel, un judecător a decis că nu există dovezi care să-l ţină pe bărbat în închisoare.
 
Jones a mărturisit că, în opinia lui, găsirea fotografiei cu celălalt bărbat - care arată la fel şi are acelaşi nume mic - a fost aşa cum ai găsi un "ac în carul cu fân".
 
"Nu cred în noroc, cred că am fost binecuvântat", a declarat Jones pentru Kansas City Star.
 
 
Până în prezent nu a fost intentat niciun dosar penal împotriva sosiei sale - cunoscut doar sub numele de Ricky - care a fost martor la procesul de rejudecată şi a refuzat să admită infracţiunea comisă.
 
Deşi nu a spus că Ricky este cel responsabil, judecătorul a constatat că, pe baza noilor dovezi, niciun jurat rezonabil nu l-ar condamna pe Anthony Jones.
 
Jones a fost condamnat doar pe baza declaraţiilor martorilor oculari. Nu au existat nici probe fizice, nici probe ADN care să facă legătura dintre acesta şi infracţiunea comisă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici