"Fugim la Paris", evenimentul în care călătoria, sportul şi interacţiunea socială capătă o nouă formă

Călătoriile, sportul, dorinţa de a interacţiona cu ceilalţi sunt doar câţiva dintre factorii care au dat naştere unui proiect îndrăzneţ - Runscapes -, un mijloc de evadare din cotidian pentru câteva zile de distracţie într-o altă ţară, primul oraş al bunei dispoziţii fiind Parisul.

330 afișări
Imaginea articolului "Fugim la Paris", evenimentul în care călătoria, sportul şi interacţiunea socială capătă o nouă formă

"Fugim la Paris", evenimentul în care călătoria, sportul şi interacţiunea socială capătă o nouă formă (Imagine: Lucian Muntean/ Mediafax Foto)

Diana Coman, iniţiatoarea proiectului, lucrează într-o agenţie de publicitate din România, iar Runscapes a prins contur într-o zi oarecare de luni, în timp ce vorbea cu nişte colegi despre concedii şi vacanţe.

"Ne-am dat seama că în vacanţe mâncăm prea mult şi ne mişcăm prea puţin, iar asta ne face să ne simţim puţin vinovaţi. Pentru că eu tocmai participasem la un maraton în weekend, ne-am gândit că vacanţa perfectă ar însemna să vizitezi locuri interesante, dar să combini asta cu mişcarea, cu alergatul. Astfel, poţi să baţi oraşul de la un cap la altul fără să oboseşti şi poţi să încerci orice delicii culinare locale doreşti. Oricum arzi caloriile a doua zi. Deci ideea a venit din dorinţa mea - dar nu cred că doar a mea - de a mânca mai multe prăjituri în vacanţă", a declarat Diana Coman pentru MEDIAFAX.

Ideea proiectului este de a le oferi tuturor celor interesaţi de sport şi de călătorii şansa să cunoască noi locuri şi să aibă parte de frumoase aventuri alături de persoane necunoscute până atunci, dar care împărtăşesc aceleaşi pasiuni. Proiectul Runscapes îmbină programele de vizitare a destinaţiei cu alergatul.

"Publicul român descoperă încet-încet beneficiile sportului, dar deja sunt suficienţi oameni, nu numai tineri, care aleargă în parcuri - fie singuri, fie în grupuri - şi participă la maratoane. De exemplu, din informaţiile noastre, au fost organizate 45 de crosuri şi maratoane importante în România în anul 2013, iar numărul de participanţi per eveniment a variat între 300 şi 4.500", a mai spus Diana Coman.

De asemenea, cifrele arată că peste un milion de români au călătorit în străinătate anul trecut, astfel că nişa mini-maratoanelor turistice pe care le oferă Runscapes este una foarte generoasă, este de părere Diana Coman.

Runscapes este primul - şi deocamdată singurul - organizator al acestor evenimente, a mai precizat iniţiatoarea proiectului.

Vârsta nu este un impediment în a participa la mini-maratoanele turistice, "teoretic, orice persoană cu buletin/ paşaport şi o pereche de pantofi de alergat - uzaţi cât de cât - intră în publicul nostru ţintă", a menţionat Diana Coman.

"Mai important decât vârsta este spiritul de aventură, bucuria de a alerga, de a cunoaşte oameni care îţi împărtăşesc pasiunea. Dacă spiritul e tânăr, vârsta nu contează", a mai declarat pentru MEDIAFAX iniţiatoarea proiectului Runscapes.

Ceea ce ar putea să reprezinte un punct de atracţie pentru publicul din România, pe lângă dorinţa de aventură şi de cunoaştere, o reprezintă partea financiară.

Prima excursie va avea loc la Paris în perioada 12 - 16 martie, iar costul total al acesteia este de aproximativ 300 de euro, incluzând cazarea şi transportul. Traseul de alergare în Paris este de trei kilometri, iar zona este o fostă cale ferată care a fost amenajată ca pistă de alergare. Până în prezent s-au înscris opt persoane, dornice de aventură.

"Este o adevărată plăcere să călătoresc împreună cu oameni care au o pasiune constructivă cum este alergatul şi e prima data când văd cu adevărat cum se îmbină utilul cu plăcutul. Nu sunt o persoană dedicată sportului, dar mi-ar plăcea să văd dacă îmi poate schimba conceptul de «vacanţă». E ceva nou, inedit şi în mod cert va fi cea mai interesanta vacanţă la Paris din câte am avut", a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Peter, unul dintre participanţii care "vor fugi la Paris".

Corina Manole este o altă tânără care a ales să facă parte din grupul celor care vor merge la Paris şi, spune ea, la baza motivaţiei sale de a vizita oraşul nu e o dorinţă de a-şi mări "harta check-in-urilor de pe Facebook, ci un stil de viaţă".

Mai multe detalii despre proiectul Runscapes se găsesc pe pagina oficială de Facebook https://www.facebook.com/Runscapes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici