Gala GOPO 2013: Oscarurile cinematografiei româneşti, în imagini - GALERIE FOTO

Gala Gopo, care s-a desfăşurat luni seară, la Opera Naţională din Bucureşti, a avut doi mari câştigători: "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude, premiat, printre altele, pentru regie şi pentru cel mai bun film, şi "Undeva la Palilula", care şi-a adjudecat toate trofeele tehnice.

515 afișări
Imaginea articolului Gala GOPO 2013: Oscarurile cinematografiei româneşti, în imagini - GALERIE FOTO

Gala GOPO 2013: Oscarurile cinematografiei româneşti, în imagini - GALERIE FOTO (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

Cel mai dorit trofeu al serii, cel pentru cel mai bun film, a fost acordat filmului "Toată lumea din familia noastră". Acesta a fost cel de-al şaselea premiu primit la ediţia din acest an a premiilor Gopo de filmul lui Radu Jude.

Radu Jude a câştigat şi premiul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul "Toată lumea din familia noastră", la cea de-a şaptea ediţie a galei Gopo, care are loc luni seară, la Opera Naţională Bucureşti.

Anul trecut, premiul pentru cea mai bună regie i-a revenit lui Cristi Puiu, pentru filmul "Aurora".

Şerban Pavlu a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal, pentru cel din filmul "Toată lumea din familia noastră". Acesta este primul premiu Gopo din cariera lui Şerban Pavlu, aflat la prima nominalizare.

Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui Bogdan Dumitrache, pentru "Din dragoste cu cele mai bune intenţii".

GALERIE FOTO

Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar i-a revenit Mihaelei Sîrbu a câştigat, pentru partitura din "Toată lumea din familia noastră". Actriţa se află tot la primul premiu Gopo, la prima nominalizare.

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin i-a fost decernat Ioanei Flora, pentru partitura din "Periferic".

Gabriel Spahiu a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru partitura din acelaşi film, "Toată lumea din familia noastră", de Radu Jude. Acesta este primul premiu Gopo pentru Gabriel Spahiu, în acelaşi timp sigurul actor nominalizat la ediţia din acest an la două premii de interpretare. El este nominalizat şi la categoria cel mai bun actor într-un rol principal, pentru rolul Iulică Ploscaru din "Visul lui Adalbert.

Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit lui Adrian Titieni, pentru partitura din "Din dragoste cu cele mai bune intenţii".

Lista completă a câştigătorilor la Premiile Gopo 2013

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici