Garbage - dragoste la prima vedere cu publicul din România. Paraziţii şi BUG Mafia în prima seară de B'estfest - FOTO

Primul concert al Garbage în România, vineri seară, la B'estfest, a fost o încântare de la un capăt la altul, hiturile trupei au sunat parcă mai bine ca niciodată, iar solista Shirley Manson, o prezenţă incredibilă pe scenă, era cel puţin la fel de copleşită ca fanii care veniseră s-o vadă.

783 afișări
Imaginea articolului Garbage - dragoste la prima vedere cu publicul din România. Paraziţii şi BUG Mafia în prima seară de B'estfest - FOTO

Garbage - dragoste la prima vedere cu publicul din România, în prima seară de B'estfest (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Un nou B'estfest la iarbă verde a început vineri după-amiază pentru mii de oameni veniţi să-şi vadă trupele preferate din line-up-ul acestei ediţii, să descopere altele şi să profite de nenumăratele posibilităţi de distracţie, de la sporturi extreme - bungee jumping -, la carusel.

Foarte bine organizat, ca şi anul trecut, când a avut loc prima ediţie B'estfest pe terenul din comuna Tunari, amenajat cu camping, terase, zone de sport şi pentru alte distracţii şi locuri de odihnă, festivalul a debutat cu mai multe prezenţe remarcabile într-o seară năucitoare.

O noutate, şi pentru ei după cum au declarat, a fost concertul Paraziţii, care au arătat şi sunat cum nu se poate mai bine, pe una dintre cele trei mari scene ale festivalului. Şi-au cântat energic şi degajat hiturile - "Arde", "Emoţii" - "pentru toţi cunoscătorii şi toţi consumatorii", "În focuri", "Vicii", avându-l invitat pe Bitză, "Necomercial" - piesă despre care s-a precizat că poate fi luată ca un act de cultură. Au făcut mulţimea să salte şi să dea din mâini, strigându-le versurile arhicunoscute, au cântat unele piese şi pe patru voci, nu au făcut exces de înjurături între piese, lăsând mai mult publicul să se dezlănţuie şi în acest sens, ceea ce s-a şi întâmplat. "E timpul să salutăm Poliţia Română!", a anunţat Cheloo înainte de interpretarea piesei "3 agenţi şi un Logan", iar la finalul acesteia a întrebat, cu degetul mijlociu în sus, ce urează publicul Poliţiei Române, răspunsul evident răsunând din mulţime. Momentul a continuat cu aceeaşi dedicaţie, de la Paraziţii, în gesturi, şi de la public, verbal, pentru Jandarmerie, pentru Băsescu şi apoi Cheloo a întrebat "Şi pentru Freak Da' Disc?", stârnind râsete.

"Din inima străzii" a pus capăt petrecerii Paraziţii, Cheloo mulţumind publicului, tuturor celor care au fost cu ei pe scenă, şi membrilor trupei. "Mulţumesc mie pentru că mă încurc şi lui Ombladon pentru că mă salvează", a încheiat el.

După o pauză, amatorii de hip hop s-au adunat apoi în faţa scenei pe care au urcat BUG Mafia şi au putut asculta live alte piese memorabile - "Poezie de stradă", "Româneşte", intercalată cu "Unde s-au dus, unde-au apus (...)", "Pantelimonu' petrece", "Înainte să plec", "Hai să fim high", membrii trupei presărând pauzele cu înjurături şi glume ca "N-arătăm aşa de bătrâni cum suntem, nu? Ne îmbrăcăm în haine d-astea largi... Cred c-a ajuns să mi se potrivească porecla 'Tataie'".

Nu a lipsit "Ridică-mă la cer", cu Loredana, care şi-a făcut apariţia într-o ţinută spectaculoasă ca de obicei, cu brăţări cu ţinte, multe inele, o coroniţă precum cea a Statuii Libertăţii, maiou cu epoleţi şi zgardă şi ochelarii mari de soare. Alături de vechii ei prieteni, cântăreaţa a interpretat şi piesa la care au colaborat anul trecut, "Fără cuvinte".

"Poveste fără sfârşit" şi "În anii ce-au trecut" au încheiat concertul BUG Mafia, care şi-a sărbătorit cei 20 de ani de existenţă la B'estfest, arătând că este o trupă iubită încă, după mărimea publicului, cu mulţi cunoscători ai pieselor, dar mai puţin compatibilă cu scena.

Între timp, pe scena rock, au cântat Negură Bunget, cu noul lor solist - Ştefan Zaharescu -, bine primiţi ca întotdeauna de fanii lor, după ce au sărbătorit 15 ani de existenţă începând de anul trecut, inclusiv printr-un turneu nord-american, în premieră pentru formaţie, încheiat la sfârşitul lunii mai.

După ei, au urmat portughezii de la Moonspell, în timp ce o lună roşiatică aproape plină, precum aceea din proiecţiile lor, se ridica în stânga scenei. După mai multe concerte susţinute în România de-a lungul timpului, ei n-au precupeţit niciun efort să îşi bucure din nou fanii de aici, Fernando Ribeiro cântând şi strigând din răsputeri "Romania!" şi menţionând că nu se poate gândi la un loc mai bun unde să cânte "Vampiria", după interpretarea acestei piese. Au făcut apoi publicul să strige "Alma Mater", oferindu-le o interpretare în forţă şi a acestei piese şi încheind concertul cu "Full Moon Madness", în aceeaşi atmosferă fantastică degajată de întreaga prestaţie. Ribeiro şi-a exprimat din nou bucuria de a reveni în faţa publicului din România şi, cu generozitate, l-a invitat să se bucure apoi de concertul Kreator.

Era deja miezul nopţii şi pe scena principală au urcat membrii trupei Garbage - frumoasa Shirley Manson, într-o ţinută în roşu şi negru, cu părul prins şi cu o privire de la care nu-ţi puteai lua ochii, Steve Marker, Duke Erikson şi Butch Vig - alături de basistul Eric Avery, un colaborator mai vechi cu care susţin şi actualul turneu, de promovare a albumului "Not Your Kind of People". Au cântat de la "Stupid Girl", unul dintre primele lor hituri, la primul single de pe albumul lansat anul acesta - "Blood For Poppies", trecând prin "Paranoid", "Special", "Cheery Lips", "Queer", "Why Do You Love Me?", "Control", tot de pe noul album, iar interpretarea live a fost minunată.

Shirley a manifestat un entuziasm adorabil în continuu: "Holy cow! Nu ne vine să credem că suntem aici! (...) Este o onoare şi un privilegiu pentru noi să vă distrăm în seara aceasta! (...) Dacă aţi şti cum e să vii undeva şi să îţi ştie lumea piesele! (...) Fucking mental! (...) Nu serios, vă mulţumim atât de mult", închinând şi un pahar de whisky scoţian în cinstea publicului. A vorbit şi despre faptul că doi dintre membrii formaţiei au rude din România şi a spus că se simte ruşinată că nu poate vorbi în română. "Aş putea da vina pe părinţii mei, pentru că e mereu distractiv să faci asta. Nu vă faceţi griji, îmi iubesc părinţii, îi iubesc de mor", a mai împărtăşit ea. Dar a promis că va face asta data viitoare, pentru că engleza românilor este atât de bună, "ridiculous".

După circa o oră şi 20 de minute, au părăit scena şi au fost ceruţi înapoi, revenind şi mai energici, cântând şi mai tare, iar Shirley, care flutura un steag al României, a mulţumit din nou publicului din toată inima. Iar publicul a fost recunoscător pentru o interpretare superbă a unei alte piese aşteptate - "Only Happy When It Rains" - cu care s-a încheiat un concert memorabil pentru fanii Garbage şi cel puţin antrenant pentru restul publicului de la B'estfest.

(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici