GHID amuzant pentru CRĂCIUN: Moşul va vizita 1,6 miliarde de copii. Hârtia pentru cadouri, de şase ori distanţa de la Pământ la Lună

Moş Crăciun va vizita 1,6 miliarde de copii într-o singură seară, ceea ce înseamnă o medie de 5.556 de case pe secundă, se arată într-un ghid amuzant al Crăciunului, pus la punct de o echipă de oameni de ştiinţă din Marea Britanie.

247 afișări
Imaginea articolului GHID amuzant pentru CRĂCIUN: Moşul va vizita 1,6 miliarde de copii. Hârtia pentru cadouri, de şase ori distanţa de la Pământ la Lună

GHID amuzant pentru CRĂCIUN: Moşul va vizita 1,6 miliarde de copii. Hârtia pentru cadouri reprezintă de şase ori distanţa de la Pământ la Lună

O echipă de ingineri şi economişti britanici a conceput "ştiinţa lui Moş Crăciun", sub forma unui ghid amuzant cu date ştiinţifice despre ce se întâmplă în seara în care toţi copiii primesc un cadou, informează dailymail.co.uk.

Astfel, oamenii de ştiinţă au calculat că MOŞ CRĂCIUN va trebui să facă 640 de milioane de opriri, luând în calcul faptul că fiecare familie are în medie între 2 şi 3 copii.

Experţii au estimat că un elf are nevoie de 10 secunde pentru a împacheta un cadou, iar la această viteză, este nevoie de 3.000 de elfi care să lucreze opt ore pe zi, timp de un an, ca să împacheteze două CADOURI pentru fiecare copil.

Dacă Moş Crăciun ar oferi două cadouri fiecărui copil, elfii vor avea nevoie de 80 de centimetri de hârtie de împachetat, ceea ce înseamnă un total de peste 2,5 milioane de kilometri de hârtie.

Această suprafaţă este suficientă pentru a înconjura lumea de 60 de ori şi reprezintă de şase ori distanţa de la Pământ la Lună.

Dacă Moş Crăciun ar trebui să păstreze toate cadourile într-un depozit, presupunând că fiecare cadou ocupă o suprafaţă medie de 0,008 metri cubi, depozitul ar ocupa un spaţiu echivalent cu suprafaţa ocupată de 240.000 de autobuze.

"Crăciunul se apropie şi ne-am gândit că faptul de a calcula «ştiinţa lui Moş Crăciun» este o modalitate nemaipomenită pentru a le arăta tinerilor, părinţilor şi chiar lui Moş Crăciun cât de importante sunt ştiinţa, matematica, ingineria şi tehnologia", a declarat Paul Jackson, directorul adjunct al fundaţiei EngineeringUK, care a participat la studiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici