Google Earth, utilizat de protestatari pentru cucerirea Parlamentului britanic

Manifestanţii care au protestat săptămâna trecută faţă de proiectul de extindere a aeroportului londonez Heathrow urcându-se pe acoperişul clădirii Parlamentului britanic au dezvăluit luni că au utilizat Google Earth pentru a-şi organiza protestul.

12 afișări
Imaginea articolului Google Earth, utilizat de protestatari pentru cucerirea Parlamentului britanic

Google Earth, utilizat de protestatari pentru cucerirea Parlamentului britanic (Sursa: Mediafax Foto)

Site-ul, care permite utilizatorilor să aibă acces la fotografiile făcute prin satelit ale Pământului, "ne-a arătat toate aleile, treptele şi alte detalii de care aveam nevoie pentru a traversa acoperişul de la uşă până în colţul unde puteam fi văzuţi", a declarat Leo Murray, unul dintre cei cinci protestatari.

Potrivit The Times în ediţia electronică, planificarea protestului a început în toamna anului 2007 după ce Guvernul a publicat o serie de documente privind extinderea aeroportului Heathrow prin construirea unei noi piste.

"Ceea ce ne-a revoltat este că Guvernul a anunţat că sprijină ideea (unei a treia piste) chiar înainte de a începe consultarea "opiniei publice", a declarat Murray.

"Consultările au fost, de asemenea, trucate pentru a exclude orice referire la încălzirea globală", a adăugat el.

Protestatarii au trimis în recunoaştere un grup de activişti care s-a plimbat prin Palatul Westminster până când a descoperit traseul spre acoperiş. Cu ajutorul unui angajat al Parlamentului britanic, protestarii au introdus în incinta Parlamentului banere, cătuşe şi alte echipamente utilizate în demersul lor, fără a mai trece prin filtrele de securitate.

Cei 15 activişti implicaţi sunt decişi să continue protestul, chiar dacă riscă să fie deferiţi justiţiei.

"Ceea ce Camera Comunelor a văzut este doar începutul", a avertizat unul dintre ei. Potrivit unor informaţii, activiştii ecologişti intenţionează să perturbe deschiderea terminalului cinci al aeroportului Heathrowla sfârşitul acestei luni şi să organizeze un amplu protest în Hyde Park în cursul acestei veri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici