Google Lookout foloseşte inteligenţă artificială pentru a-i ajuta pe nevăzători la cumpărături. Cum funcţionează aplicaţia

  • Nevăzătorii vor primi ajutor la cumpărături din partea aplicaţiei Google Lookout.
  • Aplicaţia utilizează inteligenţă artificială pentru a identifica obiectele pe care le ating nevăzătorii.
  • Google Lookout va rosti numele obiectelor pe care nevăzătorii vor să le cumpere.
349 afișări
Imaginea articolului Google Lookout foloseşte inteligenţă artificială pentru a-i ajuta pe nevăzători la cumpărături. Cum funcţionează aplicaţia

Cu ajutorul inteligenţei artificiale, nevăzătorii se vor descurca mult mai bine la cumpărături de acum înainte.

Un update al aplicaţiei Google Lookout îi ajută pe nevăzători să identifice toate lucrurile din jurul lor atunci când merg la cumpărături, relatează BBC.

Astfel, persoana în cauză ţine în mână un fruct, o legumă sau poate o cutie cu lapte, iar aplicaţia îi spune cu voce tare despre ce obiect este vorba.

O fundaţie a nevăzătorilor din Marea Britanie a salutat ideea minţilor briliante şi a afirmat că este un pas către independenţa oamenilor nevăzători.

„Ambalajele alimentare pot fi o adevărată provocare pentru nevăzători pentru că design-ul este făcut să-ţi ia ochii, nu să-l poţi citi”, spune Robin Spinks, care face parte din fundaţia nevăzătorilor.

„Ne-ar plăcea ca ambalajele să fie accesibile şi pentru nevăzători, din punct de vedere design”, adaugă Spinks.

Cei de la Google spun că aplicaţia va fi capabilă să distingă între o conservă cu porumb de una cu mazăre.

Cum funcţionează Google Lookout

Aplicaţia foloseşte inteligenţă artificială şi identifică natura obiectului cu ajutorul ambalajului. Aşadar, Google Lookout caută într-o bază de date care conţine aproximativ două milioane de imagini ale celor mai populare obiecte pe care cineva le-ar cumpăra dintr-un magazin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici