Guy Ritchie, tot mai pasionat de ecologie

Regizorul Guy Ritchie intenţionează să-şi transforme conacul tipic britanic de la ţară într-o proprietate ecologizată, cu sere şi cu parcele pentru zarzavat, respectând principiile de dezvoltare durabilă, informează femalefirst.co.uk.

19 afișări
Imaginea articolului Guy Ritchie, tot mai pasionat de ecologie

Guy Ritchie, tot mai pasionat de ecologie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul regizor britanic obişnuia să împartă Ashcombe House din Wiltshire, Marea Britanie, cu fosta lui soţie, Madonna, însă după divorţul lor pronunţat la începutul anului, a mărturisit că doreşte să facă unele schimbări.

Ritchie a supus spre aprobare consiliului local un plan de acţiune care îl va ajuta să facă din această proprietate, în valoare de 13 milioane de dolari, o proprietate independentă.

Cineastul vrea să cultive propriile sale fructe şi legume în grădină, dar a trebuit să ceară voie pentru a face aceste îmbunătăţiri, din cauza semnificaţiei istorice a acestui domeniu care datează din secolul al 18-lea.

În documentul prezentat autorităţilor locale, cineastul a menţionat: "În anii de tinereţe, când acest conac a fost vopsit în secolul al 18-lea, era înconjurat de o imensă grădină, în care se găseau câteva grădini de zarzavat foarte mari. În ultimii ani, însă, toate grădinile productive de zarzavat s-au pierdut. Grădinile care au rămas acolo sunt formale sau doar grădini formale semi-florale".

"Propun să facem din Ashcombe House o casă durabilă. Acele grădini, care pornesc de la uşa din spate a conacului până la clădirea în care dormea personalul, vor deveni din nou grădini de legume adevărate, iar serele vor produce vinuri, fructe, trufandale şi seminţe.

Produsele din seră vor fi folosite pe piaţa de export, ca o parte a efortului făcut de actor, pentru ca domeniul său să devină independent din punct de vedere alimentar şi să respecte, totodată, normele de dezvoltare durabilă.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici