Gwyneth Paltrow, dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor

Actriţa Gwyneth Paltrow a fost dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor într-un articol publicat pe site-ul său, goop.com, potrivit contactmusic.com.

148 afișări
Imaginea articolului Gwyneth Paltrow, dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor

Gwyneth Paltrow, dată în judecată pentru încălcarea drepturilor de autor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Expertul în probleme de sănătate Charles Platkin spune că editorii site-ului goop.com, deţinut de actriţa americană, au folosit, într-un articol publicat în iulie, materiale "Diet Detective", marcă pentru care Platkin deţine drepturile comerciale din 2004. Expertul susţine că a cerut responsabililor goop.com să scoată acest text de pe site, lucru pe care editorii l-au făcut, dar i-ar fi răspuns că folosirea informaţiilor era permisă potrivit dreptului la liberă exprimare acordat de Primul Amendament al Constituţiei Statelor Unite ale Americii.

Platkin cere acum despăgubiri financiare şi o hotărâre prin care să li se interzică celor de la goop.com să mai folosească materiale asupra cărora el deţine drepturile.

Gwyneth Paltrow a lansat site-ul de lifestyle goop.com în septembrie 2008. Numele este derivat din iniţialele numelui său.

Gwyneth Paltrow, care s-a despărţit în această primăvară de Chris Martin, solistul trupei Coldplay, după o căsnicie de zece ani, desemnată în 2013 cea mai frumoasă femeie din lume, de revista People, a devenit cunoscută în cinematografie cu rolul din thrillerul "Seven", în 1995, în care a jucat alături de Brad Pitt - care i-a devenit apoi partener de viaţă.

După premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar ("Shakespeare îndrăgostit", 1999) şi căsătoria cu Chris Martin, cu care are doi copii, Gwyneth Paltrow s-a îndepărtat de platourile de filmare, concentrându-se pe lansarea de cărţi şi reţete gastronomice şi pe apariţii în emisiuni de televiziune.

Rolul Pepper Potts din franciza "Iron Man", lansată în 2008, a readus-o pe actriţă în prim-planul cinematografiei mondiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici