Halloween la Bucureşti: Petreceri în cluburi, colecţie Botezatu şi servicii de machiaj

Sărbătorirea Halloween-ului a început deja în Capitală, ca în fiecare an, cu numeroase petreceri în cluburi, oferirea de servicii de machiaj special şi închirieri de ţinute, în timp ce designerul Cătălin Botezatu îşi lansează o nouă colecţie dedicată sărbătorii.

1201 afișări
Imaginea articolului Halloween la Bucureşti: Petreceri în cluburi, colecţie Botezatu şi servicii de machiaj

Halloween la Bucureşti: Petreceri în cluburi, colecţie Botezatu şi servicii de machiaj (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Petrecerea de Halloween a început deja, de joi seară, la The Gin Factory, un irish pub din Centrul Vechi, şi va continua până pe 31 octombrie.

În toate cele patru seri, va concerta trupa de cover-uri The Funky Gang, iar decorul adus special din Germania pentru Halloween Week va impresiona pe orice curios, care va avea ocazia atât să facă o poză în sicriu, cât şi să câştige premii, au anunţat organizatorii.

Pregătirea pentru Halloween se va putea face, tot în Centrul Vechi, la Gabroveni 24 - Florăria Lipscani, Atelierul de Creaţie şi Atelier A!UREA - unde, sâmbătă, până la miezul nopţii, doritorii vor găsi o zonă de machiaj şi styling de groază sau de poveste, servicii de închiriere de costumaţii, doritorii îşi vor putea sculpta propriul dovleac şi se vor putea delecta cu prăjituri de casă, ceaiuri aromate şi proiecţii de filme.

Clubul Bamboo organizează "Halloween Weekend", protagonistul evenimentului fiind Cătălin Botezatu, care aduce în premieră la Bucureşti, vineri, colecţia pe care urmeaza să o prezinte şi la Bamboo Miami: "Halloween 2011 Collection". Iar sâmbătă, Bamboo premiază cuplurile care vor purta cele mai inedite şi excentrice costume, oferindu-le două excursii all-inclusive la Roma şi Milano.

În noaptea de sâmbătă, de la ora 22.00, în parcarea de la Romexpo, are loc "Cocoon Halloween", un eveniment The Mission, în cadrul căruia vor mixa Sven Vath, Dubfire şi Sascha Dive, într-un cort încălzit. "Cocoon" este numele petrecerilor concepute de DJ-ul german Sven Vath, care sărbătoreşte 30 de ani de activitate. Accesul la petrecerea de la Romexpo este interzis persoanelor sub 18 ani şi se va face pe baza unui bilet de 40 de lei sau 100 de lei (biletul VIP).

O altă petrecere de Halloween, pe ritmuri electro şi drum & bass, va avea loc în subsolul Palatului Universul de lângă Cişmigiu. Pe afiş figurează 16bit, Subcarpaţi, Gojira, Flux Pavilion, Roksonix, Limun, Freqax, Tremour, Sharky şi Ion, Whiteroly, iar biletul de intrare costă 30 de lei.

Majoritatea cluburilor organizează petreceri de Halloween, de vineri până luni, pe tot felul de muzici, cu decoruri şi băuturi speciale şi concursuri.

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată de multe popoare din lumea occidentală şi nu numai. Halloween se sărbătoreşte în noaptea de 31 octombrie, precedând sărbătoarea creştină Ziua tuturor sfinţilor de pe 1 noiembrie.

Obiceiuri specifice de Halloween sunt realizarea de dovleci sculptaţi cu felinar înuntru, folosiţi la decorarea caselor şi grădinilor, sau pe post de lanternă, şi costumarea în personaje desprinse din poveştile de groază. Copiii costumaţi astfel colidă din casă în casă şi sunt recompensaţi cu dulciuri pentru creativitate. Cele mai populare dulciuri pregătite pentru această sărbătoare sunt merele glazurate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici