Horia Brenciu şi Valentina Pelinel, prezentatorii finalei naţionale Eurovision

Horia Brenciu şi Valentina Pelinel vor fi prezentatorii finalei naţionale Eurovision, care se va desfăşura pe 6 martie, la Circul de Stat Globus, şi la care invitaţi speciali sunt Olsen Brothers, câştigătorii din 2000 ai competiţiei, au anunţat organizatorii joi, într-o conferinţă de presă.

197 afișări
Imaginea articolului Horia Brenciu şi Valentina Pelinel, prezentatorii finalei naţionale Eurovision

Horia Brenciu şi Valentina Pelinel, prezentatorii finalei naţionale Eurovision (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Sperăm ca alegerea noastră să fie pe placul tuturor", a declarat Marina Almăşan, coordonator de proiect pentru selecţia Eurovision 2010, care l-a descris pe Horia Brenciu drept un om "made in TVR şi adânc implicat în muzică". "I-am găsit şi o parteneră arătoasă, dar şi foarte isteaţă - top modelul internaţional Valentina Pelinel", a mai spus Almăşan, subliniind că Pelinel vrea ca onorariul pe care-l va primi să-l doneze victimelor cutremurului din Haiti.

De asemenea, în "camera verde" a competiţiei pentru desemnarea reprezentantului României la Eurovision va fi prezentă Geanina Corondan.

În ceea ce priveşte noul loc de desfăşurare a finalei naţionale, Circul de Stat Globus din Capitală, Marina Almăşan a anunţat că va fi un spectacol cu public, urmând ca biletele pentru show să fie puse în vânzare. "Biletele vor fi la un preţ foarte acceptabil pentru public", a mai spus ea.

Ediţia din 2010 a finalei naţionale Eurovision a avut de suferit, în mod evident, din cauza situaţiei financiare actuale. "Nu este deloc uşoară organizarea unui Eurovision într-un an de criză", a spus coordonatoarea proiectului. Astfel că, anul acesta, televiziunea publică a fost nevoită să-şi găsească o sursă alternativă de finanţare pentru desfăşurarea concursului, apelând în acest caz la un coproducător - Adevărul Holding, cu care va împărţi bugetul de producţie. Potrivit lui Almăşan, acesta nu a fost stabilit încă, în fiecare zi adăugându-se noi cheltuieli.

Totodată, organizatorii au spus că invitaţii speciali care vor susţine un recital în seara finalei naţionale a Eurovision - Olsen Brothers - nu au fost prima alegere a organizatorilor. Alexander Rybak, câştigătorul din 2009, reprezentantul Novegiei, nu a fost disponibil, iar Elena Paparizou, câştigătoarea ediţiei din 2005, reprezentanta Greciei, avea un onorariu prea mare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici