Ian McKellen întâmpină dificultăţi serioase în memorarea rolurilor noi

Actorul britanic Ian McKellen, starul unor francize de succes precum "X-Men" şi "Stăpânul inelelor", a dezvăluit într-un interviu recent faptul că vârsta lui înaintată îl face să memoreze tot mai greu replicile pentru noile roluri, informează contactmusic.com.

297 afișări
Imaginea articolului Ian McKellen întâmpină dificultăţi serioase în memorarea rolurilor noi

Ian McKellen întâmpină dificultăţi serioase în memorarea rolurilor noi (Imagine: HEPTA)

Artistul, în vârstă de 76 de ani, a declarat pentru revista Radio Times: "Atunci când eram tânăr, dacă oamenii m-ar fi întrebat cum fac pentru a-mi aminti toate acele replici, le-aş fi spus: «Asta este partea cea mai uşoară!». Ei bine, în aceste zile, a devenit una dintre probleme. Mi se întâmplă să-mi spun: «Cum voi putea să îmi amintesc aceste replici?»".

"Există perioade în viaţă în care memoria chiar se înrăutăţeşte, iar mintea nu mai funcţionează aşa cum ar trebui. Şi, dacă eşti nevoit să urci pe scenă şi nu-ţi mai aminteşti absolut nimic, ei bine, ar fi extrem de neplăcut. Din fericire, nu am ajuns încă în acea situaţie", a adăugat starul britanic.

La începutul acestei luni, Ian McKellen dezvăluia într-un alt interviu faptul că distracţia reprezintă elementul-cheie pentru o persoană care vrea să se simtă tânără.

Starul britanic spune că îşi menţine tinereţea spirituală acceptând în mod constant diverse provocări.

Invitat să vorbească despre metodele pe care le foloseşte pentru a-şi menţine mintea tânără, Ian McKellen a spus: "Continuă să lucrezi, continuă să faci mişcare, continuă să faci exerciţii fizice, continuă să gândeşti, continuă să te simţi bine în pielea ta".

Sir Ian McKellen, născut la Burnley, în Marea Britanie, pe 25 mai 1939, este considerat de critici unul dintre cei mai talentaţi actori de cinema, teatru şi televiziune britanici. Pe lângă rolul Gandalf din trilogiile cinematografice "Stăpânul inelelor" şi "Hobbitul", regizate de Peter Jackson, Ian McKellen l-a interpretat pe diabolicul Magneto din filmele "X-Men", de Bryan Singer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici