Încă un scandal uriaş la Hollywood: Cum se apără regizorul mai multor filme din seria "X-Men" după ce a fost acuzat că a violat un minor

Regizorul american Bryan Singer, realizatorul mai multor filme din saga de succes "X-Men", acuzat că a violat, în 2003, un bărbat care, la acea vreme, era minor, spune că "neagă categoric aceste afirmaţii nefondate", potrivit bbc.com.

485 afișări
Imaginea articolului Încă un scandal uriaş la Hollywood: Cum se apără regizorul mai multor filme din seria "X-Men" după ce a fost acuzat că a violat un minor

Încă un scandal uriaş la Hollywood: Cum se apăra regizorul mai multor filme din seria "X-Men" după ce a fost acuzat că a violat un minor

Bărbatul, Cesar Sanchez-Guzman, i-a intentat regizorului un proces joi, transmite AFP. Potrivit documentelor depuse joi la o instanţă din Seattle, Cesar Sanchez-Guzman, care, în 2003, avea 17 ani, ar fi fost violat în timpul unei petreceri organizate pe un iaht aparţinând unui prieten al lui Bryan Singer.

După ce l-ar fi violat, regizorul i-ar fi explicat că ar putea să îl ajute să obţină roluri la Hollywood în schimbul tăcerii sale. I-ar mai fi spus că nimeni nu l-ar fi crezut dacă ar fi povestit despre incident şi că ar putea să recurgă la anumite persoane capabile să îi distrugă tânărului reputaţia, se arată în aceleaşi documente.

Un reprezentant al regizorului american a emis, vineri, un comunicat prin care Singer "neagă categoric aceste afirmaţii nefondate". "Cesar Sanchez-Guzman susţine, aparent, că nu şi-a adus aminte de acest incident din 2003 şi până acum", se arată în acelaşi comunicat. Reprezentanţii lui Bryan Singer spun că regizorul îi va intenta la rândul lui proces bărbatului, pentru defăimare.

În 2014, Bryan Singer a mai fost dat în judecată de un actor aspirant, Michael Egan, care a spus că a fost agresat sexual de regizor, însă, în cele din urmă, bărbatul a renunţat la proces.

Cu aproape 20 de ani înainte, în 1997, un figurant în vârstă de 14 ani l-a dat în judecată, acuzându-l că l-a forţat să facă duş gol în faţa sa. Şi acel adolescent a renunţat însă la proces.

După izbucnirea scandalului Weinstein, care a dus la apariţia unei serii de acuzaţii vizând zeci de personalităţi din lumea divertismentului, politicii, muzicii şi media, noi acuzaţii l-au avut ca ţintă pe Singer.

După ce un bărbat a scris pe platforma online Twitter, la începutul lunii noiembrie, că a fost hărţuit sexual de Bryan Singer, actriţa Jessica Chastain a scris la rândul ei mesajul "să nu uităm", punând un link către un articol pe acest subiect.

Bryan Singer, bisexual asumat, este un regizor şi producător de film american, care şi-a câştigat celebritatea odată cu lansarea lungmetrajului "Suspecţi de serviciu", în 1995. El se bucură de o mare popularitate în rândurile fanilor de producţii SF şi benzi animate, datorită primelor două filme din seria "X-Men" şi peliculei "Superman Revine".

Recent, Bryan Singer a fost concediat de la cârma producţiei "Bohemian Rhapsody", un film despre viaţa cântăreţului Freddie Mercury, după mai multe absenţe nejustificate. Studioul Twentieth Century Fox l-a înlocuit cu regizorul Dexter Fletcher, deşi mai erau doar două săptămâni de filmare.

The New York Times a publicat, la începutul lunii octombrie, o anchetă despre comportamentul de prădător sexual al producătorului de cinema Harvey Weinstein, iar, de atunci, numeroase vedete americane au fost suspendate sau concediate în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală ori comportament nepotrivit. Jurnalistului Charlie Rose, în vârstă de 75 de ani, i-au fost anulate brusc contractele cu CBS, PSE şi Bloomberg. Matt Lauer, starul "NBC News", în vârstă de 59 de ani, vedetă a matinalului de 20 de ani, a fost concediat recent, chiar înainte să intre în emisiune, pentru "violarea flagrantă a principiilor companiei". La Fox News, Bill O'Reilly, în vârstă de 68 de ani, a fost concediat, în aprilie, pentru fapte similare. Iar conducerea The New York Times l-a suspendat pe unul dintre reporterii săi politici, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală.

Citeşte şi: ŞTIRILE MEDIAFAX

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici