Peste 50.000 de locuitori din Dej, fără apă de trei zile. Primăria a adus rezervoare în cartiere

Peste 50.000 de locuitori din Dej, judeţul Cluj, şi a comunelor învecinate nu au apă de trei zile din cauza unei probleme tehnice la conducta de alimentare, Primăria amplasând în cartiere peste 30 de rezervoare cu apă industrială de câte 1.000 de litri pentru grupurile sanitare.

239 afișări
Imaginea articolului Peste 50.000 de locuitori din Dej, fără apă de trei zile. Primăria a adus rezervoare în cartiere

Peste 50.000 de locuitori din Dej, fără apă de trei zile. Primăria a adus rezervoare în cartiere

Primarul municipiului Dej, Costan Morar, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că problema tehnică a apărut în urma efectuării unei lucrări „neprofesioniste” de racordare la conducta magistrală de apă a Dejului a localităţii Nima de către o firmă privată.

„De miercuri s-a sistat apa în Dej în urma efectuării unei lucrări de racordare la conducta magistrală de alimentare a municipiului a localităţii Nima de către o firmă privată care a câştigat licitaţia organizată de Compania de Apă Someş, A fost o lucrare nepregătită, a cedat racordul, au înlocuit piesa, aceasta nu a rezistat, a cedat din nou, iar acum se va pune a treia oară. Lucrarea nu trebuia efectuată în această perioadă. Sunt afectaţi de lipsa apei 40.000 de locuitori ai Dejului şi 10.000 de locuitori din comunele limitrofe, care trebuie să suporte lipsa de profesionalism a unor oameni care nu ştiu să efectueze o lucrare de calitate, pe măsura aşteptărilor. Primăria Dej a distribuit apă potabilă şi industrială pentru grupurile sanitare la unităţile de învăţământ şi a amplasat 30 de rezervoare de 1.000 de litri de apă industrială în cartiere tot pentru grupurile sanitare”, a spus Costan.

Potrivit acestuia, în Dej nu se mai găseşte apă potabilă de cumpărat în nici un magazin din oraş, astfel că au fost aduse baxuri cu apă din Cluj-Napoca de către Primărie pentru aprovizionarea persoanelor care nu se deplasa.

„Dejenii se mai aprovizionează cu apă potabilă de la izvoare, de la cişmele, problema mare fiind apa industrială”, a explicat edilul.

Purtătorul de cuvânt al Companiei de Apă Someş, Lucian Croitoru, a declarat, la rândul său, că echipele instituţiei pe care o reprezintă, precum şi ai firmei care a câştigat licitaţia lucrează pentru remedierea situaţiei, acesta neputând preciza, însă, când va fi reluată alimentarea cu apă a municipiului Dej.

„Marţi trebuia să fie executată o cuplare a unei reţele noi făcută de comuna Mintiu Gherlii în zona Buneşti – Nima la aducţiunea de apă Gherla – Dej. Proiectul aparţinea Primăriei Mintiu Gherlii, iar Compania de Apă Someş a fost rugată să contracteze o firmă în urma unei licitaţii publice. S-au executat până acum sute de cuplări similare la reţeaua noastră de apă şi trebuia ca şi aceasta să decurgă fără a se livra apă cu presiune scăzută sau să aibă loc sistarea alimentării cu apă. Din păcate, au fost întâmpinate dificultăţi cauzate de terenul zonei unde urma să fie efectuat cuplajul, astfel că acesta a cedat de mai multe ori. Cuplajele nu au ţinut, astfel că s-a comandat o altă piesă pentru remedierea situaţiei”, a afirmat Croitoru.

Acesta a explicat că, iniţial, apa a fost furnizată în Dej cu presiune scăzută, după care a fost sistată total în anumite zone din oraş, în timp ce în altele a fost furnizată cu intermitenţe.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici